GEEN VAARBEWIJS NODIG

4 VAARGEBIEDEN

MIDDEN IN DE NATUUR

DE MOOISTE ROUTES

Varen in de Biesbosch

Locaties

Selecteer een of meerdere locaties

Locaties
Startdatum

Kies je begin datum

Kies wanneer je wilt vertrekken

Vertekken is altijd op een vrijdag of een maandag. We verhuren per midweek, weekend of week.

Gewenste duur

Kies hoelang je wilt gaan

Kies je gewenste duur

De natuur was nog nooit zo dichtbij!


In de geulen en kreken van de Biesbosch kunnen liefhebbers van rust en de natuur in alle seizoenen hun hart ophalen!

Nationaal Park De Biesbosch


Je verblijft met de blokhutboot in het enige zoetwatergetijdengebied van Europa. Om de natuur te beschermen gelden in dit natuurgebied parkregels.

Echte avonturen beleven


Peddel met de kano of SUP een route door ondiepe groene kreken. Hoe stiller je bent hoe meer de dieren zich zullen laten zien. Sssst…

Onthaasten en ontdekken


In de prachtige natuur kom je vanzelf los van de alledaagse hectiek. Hier is het ’s avonds nog echt stil en zie je de zon in het water zakken.

Ontdek het mooiste waterrijke natuurgebied van Nederland! 

Nationaal park de Brabantse Biesbosch is de perfecte plek voor natuurliefhebbers en/of vogelaars. Wanneer je door de Biesbosch loopt of vaart vergeet je bijna dat je in Nederland bent. Met een blokhutboot kun je optimaal genieten van de vele bijzondere dier- en plantensoorten die dit gebied rijk is. Hier kom je gegarandeerd tot rust.


Vanaf de opstaplocatie in Waspik vaar je binnen 1,5 uur naar de Brabantse Biesbosch. De Biesbosch dankt zijn naam aan de oeverplant mattenbies , die op grote schaal commercieel werd geoogst en gebruikt voor het vlechten van manden, vloermatten en stoelzittingen. Tegenwoordig kent bijna iedereen de Biesbosch vooral als natuur- en recreatiegebied. Met de blokhutboot ontdek je het waterrijke gebied op een unieke manier.

Het grote vaargebied vol kreken en geulen bevindt zich tussen Hank, Werkendam en Lage Zwaluwe. Maar de vaarwegen veranderen onder invloed van het weer en de getijden. Varen in dit gebied doe je dan ook met behulp van een actuele waterkaart waarop je waterdieptes goed kunt aflezen. Wil je nog dieper de natuur in, of kleinere kreken ontdekken in alle rust, volg dan eens met de kano of SUP een van de kanoroutes. De natuur was nog nooit zo dichtbij!

Niet zo dichtbij zijn faciliteiten als winkels en restaurants, hou daar dus rekening mee voor je opstapt. Neem voldoende boodschappen mee, aan boord vind je alles wat je verder nodig hebt voor een verblijf (stroom, sanitair, complete keuken).


De Biesbosch in het kort:

 • Prachtige stille plekken in de natuur om aan te meren en te overnachten
 • Kanoroutes door smalle kreken met bijzondere planten en dieren
 • Perfecte locatie om te onthaasten
 • Misschien wel het mooiste waterrijke natuurgebied van Nederland
 • Bezoek het Biesbosch museumeiland
 • Dieren die hier regelmatig worden gespot zijn: bevers, reeën, boommarters, hazen, lepelaars, visarenden, ijsvogels, herten en vossen
 • Even niet varen? Je kunt hier ook prachtig wandelen en vissen in de natuur
 • Blijf je een week of langer op de blokhutboot? Dan kun je eventueel ook nog doorvaren naar Heusden en de Afgedamde Maas

De Biesbosch is beschermd natuurgebied, open vuur is er streng verboden, je mag in de Biesbosch geen kampvuur maken! In verband met brandgevaar mag je uitsluitend een barbecue, vuurschaal of vuurkorf gebruiken die op pootjes staat, minstens 40 cm vrij van de grond. Zorg dat er voldoende bodembeschermende maatregelen zijn getroffen. 

Boeken

WEEKEND Vertrek vrijdagmiddag volgens tijdschema tot maandagmorgen 10.00 uur.

MIDWEEK Vertrek maandagmiddag volgens tijdschema tot vrijdagmorgen 10.00 uur.

WEEK Vertrek vrijdag of maandagmiddag volgens tijdschema tot vrijdag- of maandagmorgen 10.00 uur.

biesbosch parkregels

Vaarroutes

Het vaargebied bevindt zich tussen Hank, Werkendam en Lage Zwaluwe. Vanaf Waspik vaar je via ’t Oude Maasje en de Maas naar de ingang van de Biesbosch. Bij Hank vind je de Aakvlaai, vanaf Hank kun je dieper de Biesbosch in, of via de hoofdgeul naar het noorden varen. Let op: De vaarwegen veranderen onder invloed van het weer en de getijden. Je krijgt van ons uitleg over de ANWB waterkaart en hoe je waterdieptes afleest. Je mag niet in het donker varen.

Even genoeg natuur gezien? Dan kun je eventueel ook een bezoek brengen aan vestingstad Heusden of Geertruidenberg.

vaargebied-biesbosch
Biesbosch kano

Nog dieper de natuur in

Met een blokhutboot kun je vanwege ondiepte niet alle geulen invaren. Zoek een route uit op de grote kaart die je meekrijgt en ontdek met de kano of SUP de Biesbosch van nog dichterbij. De natuur in de kleine kreken is ongerept, je ziet er allerlei soorten planten, bloemen en waterdieren. Hoe stiller je peddelt hoe meer je zult zien. Geniet van de stilte en rust, de natuur was nog nooit zo dichtbij!

Knagende bevers langszij

Op een aantal plekken in de Biesbosch zul je bijna gegarandeerd bevers tegenkomen. Kijk of je ergens op de oever afgeknaagde en kaalgevreten takken ziet en ga daar met de blokhutboot dichtbij liggen. De bevers verlaten in de avondschemer hun burcht op zoek naar verse wilgentakken om te eten.

Word je ‘s ochtends heel vroeg wakker kijk dan eens door het raampje van de blokhutboot, goede kans dat er een bever dichtbij op zijn gemakje zit te eten. Bevers zijn over het algemeen niet erg schuw en als je rustig doet blijven ze meestal gewoon zitten.

Nationaal Park De Biesbosch

De Biesbosch is sinds 1994 een beschermd nationaal park, onder andere omdat het het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa is. In dit gebied, dat door velen wordt gezien als één van de mooiste natuurgebieden van Nederland, vind je vloedbossen, kreken en wetlands. Grote groepen watervogels vinden hier voedsel en nestgelegenheid. Het water staat in open verbinding met zee wat ervoor zorgt dat een groot deel van de vegetatie van de Biesbosch tijdens hooggetijden overstroomt.

Paaltjes in de grond en genieten van de unieke stilte en rust!

Met de blokhutboot kun je in de Biesbosch aanleggen waar je maar wilt met behulp van de spudpalen, een heel gebruiksvriendelijk aanmeersysteem. Luister naar het gezang van de vele vogelsoorten die hier voorkomen. Als je je hengel meeneemt, is er een grote kans dat je een karper, een snoek, een roofblei of een meerval aan de haak slaat. Hou je van wandelen? De Biesbosch kent vele wandelmogelijkheden, van routes over verharde paden tot struintochten door de drassige wetlands.

Echte natuurliefhebbers hebben op een blokhutboot in de Biesbosch gegarandeerd een topvakantie!

Onze andere locaties

Cultuur & Natuur

De Linge

Langs deze kleine rivier vind je historische dorpen, steden en forten, afgewisseld met natuur die je in ieder jaargetijde verrast.


 • Historische dorpen en rustige natuur
 • ​Makkelijk varen, geen getijden
 • ​​Slapen in de natuur of in een haven
 • Echte avonturen beleven
De ideale combinatie

Land van Maas en Waal

Genieten van prachtige ongerepte natuur maar mét gezellige horeca mogelijkheden in de buurt. Het land van Maas en Waal heeft de ideale combinatie!


 • De ideale combinatie
 • Overnacht aan een natuursteiger
 • Makkelijk varen, geen getijden
 • Kampvuur maken en barbecueën
Het meest veelzijdig!

Bommelerwaard

Ons meest veelzijdige vaargebied met perfecte strandjes maar ook leuke havens zoals in de vestingstad Heusden waar je kan aanmeren om te overnachten.


 • Meest veelzijdige locatie
 • Kampvuur maken en barbecueën
 • Slapen in de natuur of in een haven
 • Echte avonturen beleven

Veelgestelde vragen

Moet ik een aanbetaling doen bij boeking?

Bij boeking vragen we een aanbetaling van € 300,-. Je kunt betalen via ideal of via een handmatige overboeking.

Hoeveel bedraagt de borg?

De borg bedraagt € 250,- per boot, je kunt dit bedrag pinnen of contant betalen op de dag van vertrek.

Zijn er nog bijkomende kosten?

Ja, je betaalt € 2,50 brandstofkosten per vaaruur. (De meter telt alleen daadwerkelijke vaaruren)

Ter indicatie: Brandstofkosten komen meestal gemiddeld uit tussen de € 20,- en de € 40,- voor een weekend of midweek varen.

Kan ik een blokhutboot voor 1 dag of nacht huren?

Nee, dat is niet mogelijk. Reserveren kan per midweek, weekend of week. Uiteraard mag je wel minder nachten op de blokhutboot verblijven, maar je betaalt dan wel de prijs voor de volledige huurperiode.

Hoe kan ik reserveren/boeken?

Op de website kun je in de boekingsbalk (bij boek nu je avontuur) een locatie, datum en duur invullen. Wanneer je op zoeken klikt krijg je de beschikbare opties te zien. Kies een optie uit en klik op Bekijk, je komt dan in het reserveringsformulier terecht waar je de gekozen boeking kunt bekijken en afronden.

Hoe lang zijn de huurperiodes?

Je kunt een blokhutboot huren voor een midweek, weekend of week. De wisseldagen zijn altijd op vrijdag en maandag.

Weekend: Vertrek vrijdagmiddag (volgens tijdschema) tot maandagmorgen 10.00 uur.
Midweek: Vertrek maandagmiddag (volgens tijdschema) tot vrijdagmorgen 10.00 uur.
Week: Vertrek vrijdag of maandagmiddag volgens tijdschema tot maandag of vrijdagmorgen 10:00 uur.

(Wanneer je langer dan een week op pad wilt, dan kun je dit toevoegen bij het boeken)

Is de meegeleverde kano gratis?

Ja de kano is gratis,. Deze vind je standaard achter op het dek. Wil je naast kanoën ook suppen en heb je zelf geen SUP? Je kunt bij ons een board huren: dit kost € 35,- per midweek of weekend en € 60,- per week. Geef dit aan bij je reservering, of vraag het ons voor vertrek.

Mogen er huisdieren mee?

Er wordt per boeking € 25,- extra schoonmaakkosten in rekening gebracht. Je mag maximaal  kleine honden/katten of andere huisdieren meenemen aan boord, of 2 grote.

Kun je beddengoed bijboeken?

Ja dat kan, je hoeft dan zelf niks meer mee te nemen. Voor 2 personen kost dit € 25,-  en voor 4 personen € 50,-. We maken je bed alvast voor je op!

Let op, reserveer je dit niet mee dan moet je alles zelf meenemen, ook kussens en dekbedden. Er zijn wel altijd 2 hoeslakens aanwezig.

Hoeveel personen mogen er aan boord?

Er mogen maximaal 6 personen aan boord. De blokhutboot heeft 4 vaste slaapplaatsen en er kunnen eventueel 1 of 2 personen op de grond op een luchtbedje of in een tentje op de wal overnachten (zelf meenemen).

Is er een douche aanwezig?

Ja, er is een buitendouche op het achterdek met lekker warm water. Binnen douchen kan in bijna iedere jachthaven.

Hoelaat kan ik aan boord van de boot?

Je krijgt 10 dagen voor vertrek per mail een tijdslot toegewezen waarin je kunt opstappen.  Je kunt dit tijdslot bevestigen of een nieuw tijdslot kiezen. Let op: vertrektijden zijn alleen in de middag! Lukt het je de op vertrekdag niet om op tijd te komen? Bel dan met het telefoonnummer van de locatie op je boekingsmail.

 

 

Hoelaat moet ik de boot inleveren?

Terugkomst week:
Vrijdag tussen 8:30 uur en 9:45 uur wordt je weer terug verwacht in de haven.

Terugkomst weekend:
Maandag tussen 8:30 uur  en 9:45 uur. Liever op zondag de boot al inleveren? Dat kan, in overleg, tussen 17:00 uur en 19:00 uur.

Terugkomst midweek:
Vrijdag tussen 8:30 uur en 9:45 uur.

Onze crew zal de blokhutboot uiterlijk om 10:00 uur van je overnemen. Ben je veel te laat terug? Dan zijn wij genoodzaakt een deel van de borg in te houden.

 

Heb ik een vaarbewijs nodig?

Nee, je hebt geen vaarbewijs of vaarervaring nodig.  Je krijgt uitgebreide instructies vooraf inclusief een proefvaart.

Kan iedereen een blokhutboot besturen?

Ja, vanaf 18 jaar mag dat, de blokhutboot is uitgerust met diverse hulpmiddelen waardoor varen kinderspel is.

Je krijgt bovendien een uitgebreide uitleg en proefvaart met vaarinstructie bij vertrek. Zo begin je relaxt aan je vakantie!

De Linge

De Linge is best lang!

Wij hadden heerlijk weer op de Linge, in Leerdam het glasmuseum en de glasblazerij bezocht. De boot is knus en alles wat je nodig hebt, is aanwezig. De buitendouche is heerlijk en kan heel warm gezet.

De Linge is prachtig en ook best lang. Na 5 dagen had ik het riviertje van alle kanten bewonderd en was het gezellig terugkeren in Arkel

 

Vriendinnen Inge & Vera

Bommelerwaard

Tijdens het douchen kwamen er bevers voorbij gezwommen!

Heerlijke midweek in de Bommelerwaard met ons hondje!
Op prachtige plekken geslapen midden in de natuur.
Tijdens het douchen in de buitenlucht kwamen er twee bevers voorbij gezwommen!

Familie Leemans

Bommelerwaard

Het varen is even wennen, maar goed te doen

Wat een geweldige midweek hebben wij gehad op de blokhutboot in de Bommelerwaard met ons gezin met 3 puberkinderen. Het varen is even wennen, maar met de goede instructies en de simpele bediening is dit heel goed te doen.

Familie Hellingman

De Gouden Ham

Veel ijsvogels gespot

Wat een heerlijke week met de blokhutboot in het land van Maas en Waal.

De ontvangst door Burgi was geweldig en alles werd heel duidelijk uitgelegd!

We hebben heerlijke rustige plekjes gevonden en vele ijsvogels kunnen spotten

Nog even een aanrader als je van vogels spotten houdt, neem een verrekijker mee!

 

Greetje

De Linge

Volgend jaar weer!

Vorige week gevaren op de Linge voor ons de mooiste locatie tot nu toe. Eerder hebben we Biesbosch en Bommelerwaard gedaan maar wij vonden dit de perfecte combinatie. Prachtige natuur maar toch ook genoeg dorpjes/stadjes.

We hebben genoten, volgend jaar weer, kan niet wachten.

 

Renske en haar familie

Biesbosch

Thuis moesten we gewoon weer wennen aan de drukte

Wat hebben we onzettend genoten van een weekje relaxen met de blokhutboot in de Biesbosch. Juist doordat het niet al te warm was, was het er heerlijk rustig en konden we genieten van de mooie natuur. Weer thuis moesten we gewoon weer wennen aan alle drukte om ons heen. Een aanrader voor iedereen die van rust houdt.

 

Familie Kiekebos

Bommelerwaard

Fantastisch concept!

Wat een fantastisch concept! 4 dagen samen met mijn zonen en schoondochter heerlijk gevaren en genoten van de prachtige natuur in de Bommelerwaard. Smaakt naar meer!

Familie Servaes

Biesbosch

Bijzondere visite

´´Wakker worden van het gekwetter van een koppeltje ijsvogels geen wekker nodig op de blokhutboot en op onze laatste avond hadden we visite van bevers´´

Samantha en Jordy

Locaties

Selecteer een of meerdere locaties

Locaties
Startdatum

Kies je begin datum

Kies wanneer je wilt vertrekken

Vertekken is altijd op een vrijdag of een maandag. We verhuren per midweek, weekend of week.

Gewenste duur

Kies hoelang je wilt gaan

Kies je gewenste duur

Stel een vraag