GEEN VAARBEWIJS NODIG

4 VAARGEBIEDEN

MIDDEN IN DE NATUUR

DE MOOISTE ROUTES

Dieren in de Biesbosch

Vergeet niet je verrekijker mee te nemen en wees zo stil mogelijk!

Trots van de Biesbosch: de Bever
De beroemdste Biesboschbewoner is toch wel de bever. Bevers leven in kleine familiegroepen in de buurt van water. De grootste knaagdieren van Europa bouwen hun burcht met takken en daar zijn ze in de schemering vaak druk mee bezig. Kijk of je ergens op de oever afgeknaagde en kaalgevreten takken ziet om een bever te spotten. De Bever Hotspotkaart helpt je vast een eindje op weg! Met de blokhutboot kun je op veel plekken dicht in de buurt komen van beverburchten en als je dan stil bent laten ze zich in het halfdonker gerust zien.

Andere knaagdieren die je hier kunt vinden zijn de boommarter, haas en noordse woelmuis

bever hotspot kaartVogels
De Biesbosch is een vogelhotspot bij uitstek. Het hele jaar door is het hier een komen en gaan van allerlei soorten waaronder het bonte ijsvogeltje en de lepelaar. Ze komen hier om te broeden, rusten en voedsel te zoeken.

Spot de indrukwekkende zeearend
De zeearend is de ster van De Biesbosch! De ‘vliegende deur’, zoals deze roofvogel met een spanwijdte van 2,40 meter ook wel wordt genoemd, is tegenwoordig een vaste bewoner van de delta. De visarend, Het kleinere ‘broertje’ van de zeearend, bezoekt het gebied alleen in de zomermaanden. Op de Arend Hotspotkaart staan plekken waar ze regelmatig gezien worden.


Locaties

Selecteer een of meerdere locaties

Locaties
Startdatum

Kies je begin datum

Kies wanneer je wilt vertrekken

Vertekken is altijd op een vrijdag of een maandag. We verhuren per midweek, weekend of week.

Gewenste duur

Kies hoelang je wilt gaan

Kies je gewenste duur

Stel een vraag