GEEN VAARBEWIJS NODIG

4 VAARGEBIEDEN

MIDDEN IN DE NATUUR

DE MOOISTE ROUTES

Varen op de Linge

Locaties

Selecteer een of meerdere locaties

Locaties
Startdatum

Kies je begin datum

Kies wanneer je wilt vertrekken

Vertekken is altijd op een vrijdag of een maandag. We verhuren per midweek, weekend of week.

Gewenste duur

Kies hoelang je wilt gaan

Kies je gewenste duur

Historische dorpen en rustige natuur


Op de slingerende Linge vaar je afwisselend langs mooie oude dorpen en steden, stoere forten en kleurrijke fruitboomgaarden.

Makkelijk varen, geen getijden


De Linge is een kleine en makkelijk te bevaren rivier. Je hoeft bovendien geen rekening te houden met getijden of stroming.

Slapen in de natuur of in een haven


Overnacht tussen de fruitbomen in de stille natuur of meer aan in een van de gezellige stads- of dorpshavens die de Linge rijk is.

Echte avonturen beleven


Peddel met een kano of SUP over de Linge op zoek naar bijzondere planten en dieren langs de begroeide oevers. In de schemering zie je vast ijsvogeltjes!

Kleine rivier langs historische dorpen en fruitbomen

Klopt jouw hart sneller van mooie oude dijkdorpjes en steden, afgewisseld met prachtige fruitboomgaarden die je ieder jaargetijde verrassen? Je ontdekt het allemaal vanaf de langste rivier van Nederland. 

Het maakt eigenlijk niet uit wanneer je De Linge een bezoek brengt. Het hele jaar door zit dit vaargebied vol verrassingen! Je vertrekt vanuit Arkel, direct aan de rivier. Je vaart in een afwisselend landschap in het hart van de Betuwe. De regio staat bekend om de vele fruitbomen. In het bijzonder in het voorjaar wanneer de bomen vol bloesem staan. Vanaf je blokhutboot heb je het beste uitzicht op de mooiste plekjes langs het water.

In de drassige moerassen en rietvelden van dit Natura 2000 gebied leven bevers en groepen lepelaars. Ook andere vaste bewoners als zilverreigers, ijsvogeltjes en grote roofvogels zie je overal.

Maar de Lingestreek biedt nog meer! Volg de meanderende bochten langs en neem een kijkje bij stoere forten en sluizen die zijn overgebleven uit oude verdedigingslinies. In de theetuinen en op landgoed Marienwaerdt geniet je van lokale streekproducten. Hou je van cultuur en/of winkelen bezoek dan vooral vestigingsstad Gorinchem en/of glasstad Leerdam. Vanuit Geldermalsen kun met een korte wandeling of met een kano of SUP via zijrivier De Korne naar oranjestad Buren. Op de Linge is altijd wat te beleven!


De Linge in het kort:

 • Neem een pauze met lokale lekkernijen in een van de vele theetuinen
 • Vaar langs historische dijkdorpjes en duik in de geschiedenis in de oude vestingsstad Gorinchem
 • Bezoek het stoere Fort bij Asperen of ontdek alles over de aarde in het museum GeoFort
 • Bekijk het oude ambacht van glasblazen in de Glasstad Leerdam
 • Spot jij een bever, ijsvogeltjes of lepelaars?
 • Maak een wandeling op het prachtige landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt en geniet van heerlijke seizoensgerechten en verse streekproducten.
 • Peddel met de kano naar Oranjestad Buren via het smalle zijriviertje De Korne

Boeken

WEEKEND Vertrek vrijdagmiddag volgens tijdschema tot maandagmorgen 10.00 uur.

MIDWEEK Vertrek maandagmiddag volgens tijdschema tot vrijdagmorgen 10.00 uur.

WEEK Vertrek vrijdag of maandagmiddag volgens tijdschema tot vrijdag- of maandagmorgen 10.00 uur.

Vaarroutes

Het vaargebied De Linge bevat het hele riviergedeelte tussen Gorinchem en Geldermalsen/Buren. Op De Linge mag je aanleggen bij de aangeduidde ligplaatsen en natuurplaatsen (zie magazine). Andere aanlegplaatsen langs de Linge zijn vaak privébezit. Vanaf Geldermalsen kun je met een kano of SUP op De Korne naar Buren peddelen.

routekaart Linge
Gorinchem

Cultuur en natuur gaan hier hand in hand

Combineer het varen in de natuur met het bezoeken van een sfeervol stadje. Een wandeling door Gorinchem is een wandeling door de historie. De tientallen monumenten herinneren aan de tijd dat de stad een centrum van scheepvaart, handel en visserij was. Met de blokhutboot leg je in het centrum aan!

Wil je liever genieten van de mooie natuur of even lekker zwemmen en zonnen? Dat kan goed op een van de natuurlijke aanmeerplaatsen, in ons Blokhutbootmagazine staan ze duidelijk aangegeven!

Ontdek de Linge met een kano of SUP

De Linge is smal. Niet alle plekjes zijn even goed te bereiken met de blokhutboot. Daarom zijn onze blokhutboten standaard uitgerust met een tweepersoons kano. Daarmee kun je zelf op ontdekkingstocht langs de oevers. Ben je een enthousiaste peddelaar, volg dan de kanoroute naar Oranjestad Buren.

Bij je boeking kun je eventueel ook een SUP huren, heb je dit altijd al een keer willen doen, dan is dit je kans, het rustige water van de Linge is heel geschikt om het te leren!

suppen op de Linge
ijsvogel Linge

Kleurige ijsvogeltjes en knagende bevers

De bever, de roerdomp, de lepelaar en zelfs de ijsvogel laten zich niet zo snel ergens zien. Langs de Linge is de kans op een ontmoeting met deze bijzondere diertjes altijd aanwezig! De rustige momenten in de schemering zijn de beste tijd om op zoek te gaan. IJsvogels vliegen meestal vlak boven het water op zoek naar vis. Kijk of je ergens op de oever afgeknaagde en kaalgevreten takken ziet om een bever te spotten. 

Tip: Ben je een echte dierenliefhebber dan is Uilen- en dierenpark De Paay in Beesd leuk om te bezoeken. Ze hebben er meer dan 70 diersoorten!

Aanmeren op de Linge

Op de Linge mag je varen tussen zonsopgang en zonsondergang. Al varend passeer je waarschijnlijk vele Lingelandjes. Dit zijn stukjes grond die grenzen aan de Linge en die gebruikt worden voor dagrecreatie.

Let op: Je mag hier niet aanmeren met een blokhutboot tenzij anders staat aangegeven. Plaatsen waar je wel kunt aanmeren zijn duidelijk aangegeven in het Blokhutbootmagazine Ook in de jachthavens in dit gebied ben je van harte welkom.

aanlegsteiger

Onze andere locaties

De ideale combinatie

Land van Maas en Waal

Genieten van prachtige ongerepte natuur maar mét gezellige horeca mogelijkheden in de buurt. Het land van Maas en Waal heeft de ideale combinatie!


 • De ideale combinatie
 • Overnacht aan een natuursteiger
 • Makkelijk varen, geen getijden
 • Kampvuur maken en barbecueën
Natuur & Rust

Biesbosch

Nationaal park de Brabantse Biesbosch is misschien wel het mooiste waterrijke natuurgebied van Nederland. De natuur was nog nooit zo dichtbij!


 • De natuur was nog nooit zo dichtbij!
 • Nationaal Park De Biesbosch
 • Echte avonturen beleven
 • Onthaasten en ontdekken
Het meest veelzijdig!

Bommelerwaard

Ons meest veelzijdige vaargebied met perfecte strandjes maar ook leuke havens zoals in de vestingstad Heusden waar je kan aanmeren om te overnachten.


 • Meest veelzijdige locatie
 • Kampvuur maken en barbecueën
 • Slapen in de natuur of in een haven
 • Echte avonturen beleven

Veelgestelde vragen

Moet ik een aanbetaling doen bij boeking?

Bij boeking vragen we een aanbetaling van € 300,-. Je kunt betalen via ideal of via een handmatige overboeking.

Hoeveel bedraagt de borg?

De borg bedraagt € 250,- per boot, je kunt dit bedrag pinnen of contant betalen op de dag van vertrek.

Zijn er nog bijkomende kosten?

Ja, je betaalt € 2,50 brandstofkosten per vaaruur. (De meter telt alleen daadwerkelijke vaaruren)

Ter indicatie: Brandstofkosten komen meestal gemiddeld uit tussen de € 20,- en de € 40,- voor een weekend of midweek varen.

Kan ik een blokhutboot voor 1 dag of nacht huren?

Nee, dat is niet mogelijk. Reserveren kan per midweek, weekend of week. Uiteraard mag je wel minder nachten op de blokhutboot verblijven, maar je betaalt dan wel de prijs voor de volledige huurperiode.

Hoe kan ik reserveren/boeken?

Op de website kun je in de boekingsbalk (bij boek nu je avontuur) een locatie, datum en duur invullen. Wanneer je op zoeken klikt krijg je de beschikbare opties te zien. Kies een optie uit en klik op Bekijk, je komt dan in het reserveringsformulier terecht waar je de gekozen boeking kunt bekijken en afronden.

Hoe lang zijn de huurperiodes?

Je kunt een blokhutboot huren voor een midweek, weekend of week. De wisseldagen zijn altijd op vrijdag en maandag.

Weekend: Vertrek vrijdagmiddag (volgens tijdschema) tot maandagmorgen 10.00 uur.
Midweek: Vertrek maandagmiddag (volgens tijdschema) tot vrijdagmorgen 10.00 uur.
Week: Vertrek vrijdag of maandagmiddag volgens tijdschema tot maandag of vrijdagmorgen 10:00 uur.

(Wanneer je langer dan een week op pad wilt, dan kun je dit toevoegen bij het boeken)

Is de meegeleverde kano gratis?

Ja de kano is gratis,. Deze vind je standaard achter op het dek. Wil je naast kanoën ook suppen en heb je zelf geen SUP? Je kunt bij ons een board huren: dit kost € 35,- per midweek of weekend en € 60,- per week. Geef dit aan bij je reservering, of vraag het ons voor vertrek.

Mogen er huisdieren mee?

Er wordt per boeking € 25,- extra schoonmaakkosten in rekening gebracht. Je mag maximaal  kleine honden/katten of andere huisdieren meenemen aan boord, of 2 grote.

Kun je beddengoed bijboeken?

Ja dat kan, je hoeft dan zelf niks meer mee te nemen. Voor 2 personen kost dit € 25,-  en voor 4 personen € 50,-. We maken je bed alvast voor je op!

Let op, reserveer je dit niet mee dan moet je alles zelf meenemen, ook kussens en dekbedden. Er zijn wel altijd 2 hoeslakens aanwezig.

Hoeveel personen mogen er aan boord?

Er mogen maximaal 6 personen aan boord. De blokhutboot heeft 4 vaste slaapplaatsen en er kunnen eventueel 1 of 2 personen op de grond op een luchtbedje of in een tentje op de wal overnachten (zelf meenemen).

Is er een douche aanwezig?

Ja, er is een buitendouche op het achterdek met lekker warm water. Binnen douchen kan in bijna iedere jachthaven.

Hoelaat kan ik aan boord van de boot?

Je krijgt 10 dagen voor vertrek per mail een tijdslot toegewezen waarin je kunt opstappen.  Je kunt dit tijdslot bevestigen of een nieuw tijdslot kiezen. Let op: vertrektijden zijn alleen in de middag! Lukt het je de op vertrekdag niet om op tijd te komen? Bel dan met het telefoonnummer van de locatie op je boekingsmail.

 

 

Hoelaat moet ik de boot inleveren?

Terugkomst week:
Vrijdag tussen 8:30 uur en 9:45 uur wordt je weer terug verwacht in de haven.

Terugkomst weekend:
Maandag tussen 8:30 uur  en 9:45 uur. Liever op zondag de boot al inleveren? Dat kan, in overleg, tussen 17:00 uur en 19:00 uur.

Terugkomst midweek:
Vrijdag tussen 8:30 uur en 9:45 uur.

Onze crew zal de blokhutboot uiterlijk om 10:00 uur van je overnemen. Ben je veel te laat terug? Dan zijn wij genoodzaakt een deel van de borg in te houden.

 

Heb ik een vaarbewijs nodig?

Nee, je hebt geen vaarbewijs of vaarervaring nodig.  Je krijgt uitgebreide instructies vooraf inclusief een proefvaart.

Kan iedereen een blokhutboot besturen?

Ja, vanaf 18 jaar mag dat, de blokhutboot is uitgerust met diverse hulpmiddelen waardoor varen kinderspel is.

Je krijgt bovendien een uitgebreide uitleg en proefvaart met vaarinstructie bij vertrek. Zo begin je relaxt aan je vakantie!

De Linge

De Linge is best lang!

Wij hadden heerlijk weer op de Linge, in Leerdam het glasmuseum en de glasblazerij bezocht. De boot is knus en alles wat je nodig hebt, is aanwezig. De buitendouche is heerlijk en kan heel warm gezet.

De Linge is prachtig en ook best lang. Na 5 dagen had ik het riviertje van alle kanten bewonderd en was het gezellig terugkeren in Arkel

 

Vriendinnen Inge & Vera

Bommelerwaard

Tijdens het douchen kwamen er bevers voorbij gezwommen!

Heerlijke midweek in de Bommelerwaard met ons hondje!
Op prachtige plekken geslapen midden in de natuur.
Tijdens het douchen in de buitenlucht kwamen er twee bevers voorbij gezwommen!

Familie Leemans

Bommelerwaard

Het varen is even wennen, maar goed te doen

Wat een geweldige midweek hebben wij gehad op de blokhutboot in de Bommelerwaard met ons gezin met 3 puberkinderen. Het varen is even wennen, maar met de goede instructies en de simpele bediening is dit heel goed te doen.

Familie Hellingman

De Gouden Ham

Veel ijsvogels gespot

Wat een heerlijke week met de blokhutboot in het land van Maas en Waal.

De ontvangst door Burgi was geweldig en alles werd heel duidelijk uitgelegd!

We hebben heerlijke rustige plekjes gevonden en vele ijsvogels kunnen spotten

Nog even een aanrader als je van vogels spotten houdt, neem een verrekijker mee!

 

Greetje

De Linge

Volgend jaar weer!

Vorige week gevaren op de Linge voor ons de mooiste locatie tot nu toe. Eerder hebben we Biesbosch en Bommelerwaard gedaan maar wij vonden dit de perfecte combinatie. Prachtige natuur maar toch ook genoeg dorpjes/stadjes.

We hebben genoten, volgend jaar weer, kan niet wachten.

 

Renske en haar familie

Biesbosch

Thuis moesten we gewoon weer wennen aan de drukte

Wat hebben we onzettend genoten van een weekje relaxen met de blokhutboot in de Biesbosch. Juist doordat het niet al te warm was, was het er heerlijk rustig en konden we genieten van de mooie natuur. Weer thuis moesten we gewoon weer wennen aan alle drukte om ons heen. Een aanrader voor iedereen die van rust houdt.

 

Familie Kiekebos

Bommelerwaard

Fantastisch concept!

Wat een fantastisch concept! 4 dagen samen met mijn zonen en schoondochter heerlijk gevaren en genoten van de prachtige natuur in de Bommelerwaard. Smaakt naar meer!

Familie Servaes

Biesbosch

Bijzondere visite

´´Wakker worden van het gekwetter van een koppeltje ijsvogels geen wekker nodig op de blokhutboot en op onze laatste avond hadden we visite van bevers´´

Samantha en Jordy

Locaties

Selecteer een of meerdere locaties

Locaties
Startdatum

Kies je begin datum

Kies wanneer je wilt vertrekken

Vertekken is altijd op een vrijdag of een maandag. We verhuren per midweek, weekend of week.

Gewenste duur

Kies hoelang je wilt gaan

Kies je gewenste duur

Stel een vraag