GEEN VAARBEWIJS NODIG

4 VAARGEBIEDEN

MIDDEN IN DE NATUUR

DE MOOISTE ROUTES

leerdam

Glasstad Leerdam

Vuur, vakmanschap, creativiteit en spierkracht

Vanaf Arkel vaar je in ongeveer twee uur naar in Leerdam, je komt langs de dorpen Kedichem en Heukelum. Of je nou van cultuur, lekker eten, varen, winkelen of wandelen houdt, voor iedereen is er wel iets leuks te beleven in Leerdam! Probeer met de blokhutboot een plekje te bemachtigen aan de stadskade, je ligt hier direct naast het gezellige centrum en vlakbij de Glasblazerij.

Glasmuseum
Leerdam is niet voor niets de glasstad van Nederland! Als de glasfabriek in de 18e eeuw start ontstaat er een grote glasindustrie. Het stempel dat dat op de stad drukt is vandaag nog goed te zien. Het Nationaal Glasmuseum noemen ze ook wel dé glazen schatkamer van Nederland. Er zijn wisselende tentoonstellingen en je kunt er de grootste collectie Leerdamglas ter wereld bekijken.

Glasblazerij
In de Glasblazerij van het Nationaal Glasmuseum kun je van dichtbij ervaren hoe glasblazers vloeibaar glas omvormen in allerlei objecten. Met vuur, vakmanschap, creativiteit en spierkracht vormen zij de taaie vloeibare substantie om in de mooiste vormen. De bijbehorende winkel verkoopt unieke handgemaakte objecten. Bij de naastgelegen Houtloods kun je terecht voor lunch en diner.

Lingebrug gedichten
Als kind uit een schippersfamilie voelt Hestia Peek zich aangetrokken tot het water en vaart ze graag meteen kano op De Linge. De kanotochten inspireren haar ook tot gedichten. Heb jij haar mooie teksten gespot op brugpijlers van de Lingebrug?

Locaties

Selecteer een of meerdere locaties

Locaties
Startdatum

Kies je begin datum

Kies wanneer je wilt vertrekken

Vertekken is altijd op een vrijdag of een maandag. We verhuren per midweek, weekend of week.

Gewenste duur

Kies hoelang je wilt gaan

Kies je gewenste duur

Stel een vraag