GEEN VAARBEWIJS NODIG

4 VAARGEBIEDEN

MIDDEN IN DE NATUUR

DE MOOISTE ROUTES

Forten

Ontdek meer over de aarde en onze verdedigingslinies

Ver weg van de drukte, midden in het Lingelandschap, duiken ze soms plots voor je op: de forten van de Hollandse Waterlinies. Met elkaar vertellen ze je een oer-Hollands verhaal over verdediging met water als bondgenoot. Het Fort bij Asperen, idyllisch gelegen aan de Linge, is één van de mooiste torenforten van de Hollandse Waterlinies. Het fort uit 1840 is gemaakt van zwaar metselwerk: de buitenmuren zijn 1,5 meter dik en het fort heeft een doorsnede van 33 meter.

Tegenwoordig ben je er welkom voor lunch, een borrel of diner in de genieloods of op het terras. Wil je alles over dit fort weten laat je dan rondleiden door een van de vrijwilligers en luister naar hun boeiende verhalen.

Vanaf de ligplaats aan de Linge is het ongeveer een kilometer lopen naar GeoFort. Dit spannende forteiland is omgevormd tot een leerzaam en interactief fort waar alles om de toekomst van de aarde draait. De thema’s klimaat, energie en water staan centraal. Daal met de lift diep de aarde in, verdwaal in het klimaatdoolhof of bouw de hoogste toren die tegen een aardbeving kan. Zelf doen staat hier voorop!
Tijdens de openingstijden van GeoFort is ook de WereldPan open, een restaurant met de lekkerste pannenkoeken en andere lunchgerechten. 

Locaties

Selecteer een of meerdere locaties

Locaties
Startdatum

Kies je begin datum

Kies wanneer je wilt vertrekken

Vertekken is altijd op een vrijdag of een maandag. We verhuren per midweek, weekend of week.

Gewenste duur

Kies hoelang je wilt gaan

Kies je gewenste duur

Stel een vraag