GEEN VAARBEWIJS NODIG

4 VAARGEBIEDEN

MIDDEN IN DE NATUUR

DE MOOISTE ROUTES

De Aakvlaai

Genieten van de natuur in rustig vaarwater

Vanaf de opstaplocatie is het 1,5 uur varen naar de ingang van De Biesbosch. De Aakvlaai is het eerste gebied dat tegenkomt, je vaart de Amercentrale voorbij en gaat rechtsaf het gebied in. Het is een fijne stop om je blokhutboot avontuur mee te beginnen of af te sluiten.

 Zodra je de Maas verlaat kom je meteen in rustiger vaarwater terecht. De Aakvlaai is door de mens gemaakt, er zijn een aantal eilanden gerealiseerd omringd met dijken waar de natuur vrij spel krijgt. Tussen de vrij toegankelijke eilanden door stromen smalle kreken en brede geulen met mooie doorkijkjes. De oevers bestaan uit zandstrandjes en picknickweitjes. Er zijn ook speciale aanlegsteigers geplaatst waar je gebruik van mag maken. Aanmeren in de natuur is natuurlijk het leukste maar hiervandaan kun je eventueel ook naar de jachthaven in Hank. Je kunt daar gebruik maken van de faciliteiten en uit eten in het restaurant.

Inmiddels is het gebied begroeid met wilgen en kleurige bloemen en zijn er reeën, hazen en bevers gesignaleerd. Ook de visarend en slechtvalk is er gezien. Je kunt hier dan ook leuk kanoën of suppen, grote kans dat je een van deze vaste bewoners tegen komt.


Locaties

Selecteer een of meerdere locaties

Locaties
Startdatum

Kies je begin datum

Kies wanneer je wilt vertrekken

Vertekken is altijd op een vrijdag of een maandag. We verhuren per midweek, weekend of week.

Gewenste duur

Kies hoelang je wilt gaan

Kies je gewenste duur

Stel een vraag