GEEN VAARBEWIJS NODIG

4 VAARGEBIEDEN

MIDDEN IN DE NATUUR

DE MOOISTE ROUTES

Vestingstad Heusden

Proef de sfeer van het verleden

Vanuit De Biesbosch (ingang Aakvlaai) is het ongeveer 3,5 uur varen naar Heusden. Vestingstad Heusden ontstond rondom een van de oudste waterburchten van Noordwest-Europa en kreeg als één van de eerste Hollandse steden een stadsmuur. Dankzij vele restauraties is veel van het oude Heusden bewaard gebleven, waaronder ook een paar bijzondere molens.

Pittoreske straatjes, eeuwenoude panden, ateliers en galerieën, bijzondere winkeltjes en toprestaurants zorgen voor een écht vakantiegevoel. Vooral leuk is dat je met de blokhutboot midden in de vesting Heusden kunt overnachten in de stadshaven, je vaart dan onder de loopbrug door, het is een beetje krap maar het past wel. (bel altijd vooraf de havenmeester) Aanmeren aan de kade is makkelijk door de hulpschroeven te gebruiken.

Tip: Geniet tijdens deze tussenstop van een fijne douche in het douche gebouw van de haven, de weg ernaar toe is al prachtig.

Wil je weten wat er die dag in Heusden te doen is, bezoek dan TIP Heusden. Een plattegrond van de vesting Heusden vind je hier. Vanuit de stadhaven kun je een stadswandeling maken langs de molen en dan een lekker hapje eten in een van de vele restaurants. Na afloop hoef je nooit ver terug te lopen, de blokhutboot is altijd dichtbij!

Haal de volgende ochtend verse broodjes bij ambachtelijk Bakkertje Deeg. Voor beleg of hapjes voor je borrelplank kun je heel goed terecht in  delicatessenwinkel het Hof van Heusden. Iedere zondag zijn de winkels in Heusden Vesting open en dan is het er gezellig druk. Trakteer jezelf zeker op een ijsje bij ’t IJshuys!


Locaties

Selecteer een of meerdere locaties

Locaties
Startdatum

Kies je begin datum

Kies wanneer je wilt vertrekken

Vertekken is altijd op een vrijdag of een maandag. We verhuren per midweek, weekend of week.

Gewenste duur

Kies hoelang je wilt gaan

Kies je gewenste duur

Stel een vraag