dutch english deutsch
Boek nu je avontuur
Wachtlijst Stel een vraag

Rivier de Linge, een rivier waar de natuur en cultuur samen komt

De Lingestreek in Gelderland is een prachtige landelijke regio, de rivier de Linge meanderd door het landschap en met een blokhutboot kun je op een écht unieke manier dit prachtige gebied ontdekken. Je vaart met de blokhutboot door de fruitschuur van Nederland, in een relaxte sfeer schuift het landschap aan je voorbij, en dan in de avond in de natuur aanmeren en overnachten.
 Bekijk vaargebied 

Over de Lingestreek

Met een lengte van maar liefst 108 kilometer is de Linge een van de langste rivieren in Nederland. De Linge begint bij Doornenburg bij Duitsland en mondt uit in de Merwede. Alleen de laatste 40 kilometer is bevaarbaar voor kleine boten. Langs de Linge vind je talrijke historische dorpen en steden en erg mooie natuur. De Linge wordt inmiddels ook bevolkt door bevers, en in de dras moeras gebieden worden regelmatig kolonies lepelaars gespot. Meer vaste bewoners zie je overal zoals zilver reigers, ijsvogeltjes, en heel veel roofvogels die in de statige bomen langs de waterkant hun nesten hebben.
 
Blokhutboot huren Linge

Het prachtige gebied rondom de Linge staat volop in het teken van rivieren. Je vind er veel wandel, fiets- en vaarroutes door zowel natte als droge gebieden met prachtige uiterwaarden en vergezichten over fruitboomgaarden en griendbossen. De streek valt onder de Natura 2000, een Europees netwerk van beschermde natuurgebieden. Let op! De rivier de Linge is voor een groot deel beschermd natuurgebied, open vuur is daar streng verboden, je kunt daar geen kampvuur maken! En in verband met brandgevaar mag uitsluitend een barbecue gebruikt worden die op pootjes staat, minstens 40 cm vrij van de grond. 

Parkeren
​Op de opstaplocatie de Linge in Arkel kun je gratis en veilig je auto parkeren.

Bekijk de beschikbaarheid van de blokhutboten op Blokhutboot-locatie Linge via onderstaande knop.
   Bekijk beschikbaarheid  

Blokhutboot huren

Huur nu een blokhutboot voor een onvergetelijke ervaring op het water!
Boek nu

Geniet van de natuur

Wordt wakker op een prachtige locatie omgeven door rust en ruimte. Hoor de vogeltjes fluiten, de bevers knagen en zie hoe tientallen watervogels hun eten bij elkaar vissen. De natuur was nog nooit zó dichtbij!