dutch english deutsch
Boek nu je avontuur
Wachtlijst Stel een vraag

De Bommelerwaard, perfect voor families en vriendengroepen!

De eerste locatie en echte thuishaven van Blokhutboot ligt in de Bommelerwaard, in het dorpje Heerewaarden om precies te zijn. Heerewaarden is een klein, oud vissersdorpje aan de Maas. Het vertrekpunt in Heerewaarden is ook de locatie van het familiebedrijf waar de blokhutboten ook gebouwd en onderhouden worden. Het rivierengebied van de Bommelerwaard is een van de mooiste vaargebieden van Nederland. Dit vaargebied grenst aan het bekende Land van Maas en Waal. Aan de oevers van de Maas bevinden zich tientallen (stads)haventjes, zandstranden en inhammen waar men heerlijk kan zwemmen, vissen, zonnen of lekker kan barbecueën en een kampvuurtje maken.

Bekijk vaargebied


 

Veel strandjes en mooie aanmeer plaatsen in de natuur

De locatie Heerewaarden ligt op nog geen 15 minuten afstand van de 'De Lithse Ham', een voormalig zandwinningsgebied.  De Lithse Ham' telt meerdere zandgaten met mooie strandjes en zit boordevol natuurlijk schoon. Een klein eindje verder treffen we nog meer van deze zijarmen en zandgaten. Onder andere 'het gat van Alem', waar ook Jachthaven 'De Maas' zich bevindt, en recreatiegebied 'De Zandmeren'. in Kerkdriel zijn vergelijkbare locaties met tal van prachtige overnachtingsmogelijkheden. Ook Heusden, een oud vestingstadje is een bezoekje meer dan waard. Hier kun je aanmeren in het mooie stadshaventje, dan lig je midden in het centrum bij de vele restaurants en terrasjes. Als je Heusden weer uitvaart kun je nog een lange dode maasarm invaren waar je nog een aantal mooie plekjes kan vinden om te overnachten.


 

Natuur en dieren

Kijk er niet raar van op als u een blokhutboot huurt en in de Bommelerwaard bevers, ijsvogeltjes en andere 'zeldzame' waterdieren treft! Kijk goed rond tijdens de schemer, of ga een stukje varen met de kano dan kom je misschien wel een bever tegen. De grote verscheidenheid aan natuur en recreatiemogelijkheden maakt locatie Bommelerwaard perfect voor gezinnen met jonge kinderen. In de Bommelerwaard vind je veel mooie strandjes met perfect zwemwater voor kinderen. In dit gebied mag je hout sprokkelen en een kampvuurtje maken.
Op diverse plaatsen langs de rivier en zandgaten lopen runderen, vaak met jonge kalfjes. Die komen gezellig naast de boot drinken en zijn ontzettend nieuwsgierig.

Waar en hoe overnachten?

Je kunt met de blokhutboot in het gebied langs de strandjes en de oevers aanmeren en overnachten.
Op de vertrekdag wordt aan de hand van een kaart uitgelegd waar je mooi kunt liggen.
Naast het overnachten in de natuur is het natuurlijk ook mogelijk om in een van de jachthavens aan te meren en te overnachten. De dienstdoende havenmeester zal je dan een plaats voor de nacht aanwijzen. 
In de natuur kun je gemakkelijk aanmeren met behulp van de spudpalen, een uniek en eenvoudig te bedienen aanmeersysteem. Voor anker gaan mag niet in de doorgaande Maas, en je mag ook geen sluizen passeren.

Bekijk beschikbaarheid

Wat is er te doen?

Via rivier de Maas en haar zijarmen kun je op veel plekken komen. Slechts 15 minuten varen vanaf de opstaplocatie is er al genoeg te doen wat betreft recreatie.
Ben je op zoek naar de perfecte activiteit om samen met vrienden, collega’s of familieleden te doen? Ga waterskiën of wakeboarden bij Waterskicentrum Splash! Speciale service voor Blokhutboot-huurders: je wordt bij de ligplek van je blokhutboot opgepikt door iemand van Splash. Ook kun je activiteit compleet maken met een verzorgde BBQ op je Blokhutboot locatie verzorgd door Waterskicentrum Splash.
Als je wat verder vaart kun je naar het gebied de Zandmeren in Kerkdriel. Daar heb je een aantal restaurants en terrassen aan het water, je kunt bij jachthaven van Gent de boot aanmeren en wordt daar altijd vriendelijk ontvangen. Naast de hierboven beschreven cultuur- en natuurhotspots is het ook prima mogelijk om vanuit Heerewaarden naar de Biesbosch te varen. Het naar de Biesbosch varen duurt in totaal zo'n 6 uur.Bekijk beschikbaarheid
 
Bij de opstaplocatie Bommelerwaard wordt je geholpen door Glenn Cornelissen en Inge Cruijsen (zie foto). Wanneer je op deze verrassende locatie een Blokhutboot huurt zul je van hen uitleg krijgen over het varen met een Blokhutboot. Ook krijg je advies over de mooiste plekjes om aan te leggen en wat je tijdens je Blokhutboot-vakantie écht moet zien.
 
Parkeren
​Op de opstaplocatie de Bommelerwaard in Heerewaarden kun je gratis en veilig je auto parkeren.

Wil je meer weten over deze verrassende Blokhutboot-locatie? Bekijk dan even onderstaande links:
Bekijk de beschikbaarheid van de blokhutboten in Heerewaarden op deze pagina of neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Bekijk de beschikbaarheid

Blokhutboot huren

Huur nu een blokhutboot voor een onvergetelijke ervaring op het water!
Boek nu

Geniet van de natuur

Wordt wakker op een prachtige locatie omgeven door rust en ruimte. Hoor de vogeltjes fluiten, de bevers knagen en zie hoe tientallen watervogels hun eten bij elkaar vissen. De natuur was nog nooit zó dichtbij!