GEEN VAARBEWIJS NODIG

4 VAARGEBIEDEN

MIDDEN IN DE NATUUR

DE MOOISTE ROUTES

De Afgedamde Maas

Prachtige natuurspeeltuin en rustige aanmeerplekken

Schuin tegenover Heusden kun je onder de (meestal open) keersluis De Kromme Nol doorvaren richting de Afgedamde Maas. De totale lengte van deze rivier is ongeveer 19 kilometer, met de blokhutboot is het hele stuk tussen Well en Andel bevaarbaar. (Let op: je mag met de blokhutboot niet door de Wilhelminasluis bij Andel).

Nederhemert en Well
Ga je op de T-splitsing rechtsaf dan vaar je naar Nederhemert en Well, je hebt op het eind mooie natuurplassen waar je kunt aanmeren. Er lopen hier vaak koeien en paarden, die nieuwsgierig een kijkje komen nemen bij de boot. Ga met de kano op zoek naar beverburcht en er is een grote kans dat je in de ochtend- of avondschemer een zwemmende bever ziet! Op de strandjes mag je bbqen en een kampvuurtje maken. Heb je een vispas, dan kun je hier ook mooi vissen vanaf de blokhutboot of de kant.

Het Esmeer en de Neswaarden
Vanaf de T-splitsing kun je ook linksaf varen. Onderweg kom je 2 restaurants tegen waar je een tussenstop kunt maken. Vaar door tot de volgende splitsing en ga rechtsaf. Op Het Esmeer zie je meteen aan de rechterkant De Neswaarden met een grote speeltuin van natuurlijk materiaal. Klim in de toestellen, spring in het water of neem een bal mee en speel een potje voetbal. Er is een paviljoen waar je een hapje en een drankje dan halen. Naast de speeltuin vind je nog een mooi stuk natuur met strand, ligweide en sportveldjes.

Het is makkelijker en leuker om in de natuur aan te leggen en dan naar de speeltuin te lopen, maar er is eventueel ook een kleine haven. Ook langs de oevers van Het Esmeer kun je goed bbqen, een kampvuur maken of een stukje wandelen.


Locaties

Selecteer een of meerdere locaties

Locaties
Startdatum

Kies je begin datum

Kies wanneer je wilt vertrekken

Vertekken is altijd op een vrijdag of een maandag. We verhuren per midweek, weekend of week.

Gewenste duur

Kies hoelang je wilt gaan

Kies je gewenste duur

Stel een vraag