GEEN VAARBEWIJS NODIG

4 VAARGEBIEDEN

MIDDEN IN DE NATUUR

DE MOOISTE ROUTES

De Zandmeren

Naar de speeltuin, boodschappen doen of lekker uit eten?

Op 1 uur varen van de opstaplocatie vind je De Zandmeren, een van de plassen in dit gebied die zijn ontstaan door zandwinning. In het gebied vind je havens, strandjes en restaurants en je kunt er in de natuur aanmeren om te zwemmen of te overnachten.

Wil je aanleggen in de haven dan kan dat bij Jachthaven van Gent. Je kunt dan van boord om een hapje te eten bij restaurant Brandend Zand of bij restaurant Dukdalf naast de haven. In de zomermaanden vind je tegenover Dukdalf Strandpaviljoen De Zandmeren en een mooie nieuwe
speeltuin. Je kunt vanaf de haven ook te voet naar het dorp voor meer keuze in horeca, om boodschappen te doen of de weekmarkt te bezoeken op vrijdag. Tip in het dorp: Opa Pietje!

Als je niet in de haven wilt aanmeren kun je ook links langs de havens voorbij het trekpontje varen en daarachter de boot ergens aanmeren in de natuur, je kunt dan via het trekpontje naar de restaurants en speeltuin lopen.

Hou je er van om een hengeltje uit te gooien, met een vispas op zak mag je in dit gebied ook vissen, de vele inhammen zorgen dat je veel mooie visstekken hebt. Baars, snoekbaars en snoek komt er veel voor, maar je hebt ook kans om een meerval te vangen.

Den Bol, Gat van Sientje en Alemse Gat
Voorbij de Zandmeren vaar je via Den Bol naar Het Gat van Sientje en het Alemse Gat. Deze plassen zijn ontstaan doordat de bocht van de Maas hier vroeger is omgelegd. De strandjes hier zijn een heerlijke plaats om aan te meren en te zwemmen. Als je bij wat bomen gaat liggen profiteer je van de schaduw. Als je met de voorkant van de blokhutboot tegen de wind in aanmeert bij wat bomen en hoge struiken, lig je lekker uit de wind. Je hebt hier grote kans dat je een bever of ijsvogeltje spot.

Als je aan de kant van Alem van boord gaat kun je een mooie wandeling maken op het klompenpad Alemse Pad. Let op: het pad kan drassig zijn!


Locaties

Selecteer een of meerdere locaties

Locaties
Startdatum

Kies je begin datum

Kies wanneer je wilt vertrekken

Vertekken is altijd op een vrijdag of een maandag. We verhuren per midweek, weekend of week.

Gewenste duur

Kies hoelang je wilt gaan

Kies je gewenste duur

Stel een vraag