dutch english deutsch
Boek nu je avontuur
Wachtlijst Stel een vraag

De Gouden Ham: relaxen op Ún om het water

Hou je van gezelligheid met vrienden en familie in je vakantie of heb je liever rust en ontspanning? Het kan allemaal op en rond het water van de Gouden Ham. Vakantie vieren op het water zorgt voor fijne momenten waar je nog lang van nageniet.

De Gouden Ham ligt in het Land van Maas en Waal, tussen Appeltern en Maasbommel. Het waterrijke recreatiegebied is ontstaan door zandwinning en heeft een open verbinding naar de Maas. Op de drie groene schiereilanden vind je een mix van gezellige recreatie en rustige natuur.Op het schiereiland Strand Maaslanden vind je de opstaplocatie van Blokhutboot. Vanaf deze centraal gelegen locatie helpen de medewerkers van Riverside je aan boord van je gehuurde Blokhutboot en krijg je tekst en uitleg over het varen. Uiteraard kun je er ook terecht voor advies over de mooiste plekjes om aan te leggen en alle bezienswaardigheden.

Het gezellige strandpaviljoen van Riverside heeft een sfeervol terras aan het water en je kan er tal van leuke activiteiten doen. Tip: bestel hier ook alvast je verse broodjes voor de volgende ochtend! Naast het paviljoen ligt het mooie lange zwemstrand van de Gouden Ham. Hier kun je naar hartenlust zwemmen, zonnen en met zand spelen. Zo heb je het vakantiegevoel al te pakken voordat je aan boord gaat van je blokhutboot!

Bekijk vaargebied  


Niks moet, van alles kan!

De natuur rondom de Gouden Ham is verrassend mooi. Je kunt met de blokhutboot eenvoudig langs strandjes en eilandjes aanmeren en daar overnachten in de natuur. Vanaf het water zijn diverse bijzondere dieren te zien. Wat dacht je bijvoorbeeld van bevers, ijsvogeltjes of lepelaars. In het gebied grazen ook wilde koeien en paarden. Natuurgebied de Moringerwaarden is een prachtig deel van de Gouden Ham waar je kunt wandelen, maar nog leuker is het om de natuur per kano of sup van dichtbij te ontdekken. In alle jaargetijden is het er magisch mooi!

Wil je liever wat meer faciliteiten in de buurt dan kun je ook overnachten aan een van de natuursteigers of in een van de jachthavens. Combineer je dagje varen eens met een bezoek aan hanzestad Maasbommel of ga lekker uit eten. Geniet van de vele terrasjes aan de waterkant, of maak een leuke struinwandeling langs de oever van de Maas. Je hoeft hier nooit ver te varen om iets te beleven.

Bekijk beschikbaarheid  

Varen op de Maas

Ben je wat langer met de Blokhutboot op pad dan heb je voldoende tijd om een stuk van rivier de Maas te verkennen. Het totale vaargebied loopt ongeveer van Lithoijen tot Niftrik. Vanaf de Gouden Ham kun je rechtsaf varen tot de sluis in Lith. Onderweg kom je twee kleine maasarmen tegen in Alphen en Lithoijen waar je kunt aanmeren en overnachten. Natuurgebied de Hemelrijkse Waard is heel mooi voor een struintocht door de uiterwaarden. Vanuit de Gouden Ham kun je linksaf richting de Loonse Waard. Het oude plaatsje Batenburg is een van de oudste Gelderse plaatsen met stadsrechten. Bij Niftrik, in de Loonse Waard zijn twee jachthavens, maar je kunt er ook mooi overnachten in de natuur.


Actief op en rond het water

Op de opstaplocatie Riverside kun je allerlei leuke outdooractiviteiten doen, de medewerkers vertellen je graag meer over de mogelijkheden. Je kunt er een fiets, tandem en zelfs een ludieke step huren om de omgeving verder te verkennen. Binnen 15 minuten fiets je naar de tuinen van Appeltern: het grootste tuininspiratiepark van Nederland. Is het weer iets minder? Niet getreurd, dan kun je bijvoorbeeld ook lekker gaan discobowlen of ontsnappen uit de escaperoom bij Moeke Mooren. Je kunt er met de Blokhutboot makkelijk aanmeren aan de passantensteiger.

Vaargebied De Gouden Ham heeft alles in huis voor een ontspannen vakantie op en rond het water. Vergeet de tijd, niks moet, van alles kan!
 
Wil je nog meer informatie over deze top Blokhutboot locatie? Bekijk dan de onderstaande links:

Landvanmaasenwaal.nl
Rivierenland.nl - Bommelerwaard
Rivierenland.nl - Land van Maas en Waal
Regionaal Bureau voor Toerisme Rivierenland
De Tuinen van Appeltern
Bowlen bij Moeke Mooren

Boek een Blokhutboot  

Blokhutboot huren

Huur nu een blokhutboot voor een onvergetelijke ervaring op het water!
Boek nu

Geniet van de natuur

Wordt wakker op een prachtige locatie omgeven door rust en ruimte. Hoor de vogeltjes fluiten, de bevers knagen en zie hoe tientallen watervogels hun eten bij elkaar vissen. De natuur was nog nooit zó dichtbij!