dutch english deutsch
Boek nu je avontuur

Wachtlijst Stel een vraag

De Gouden Ham is een veelzijdig waterrecreatiegebied

Onze nieuwste locatie, De Gouden Ham, is gevestigd in het dorpje Appeltern in het Land van Maas en Waal. Het recreatiegebied is ontstaan door de winning van zand in de jaren 1960 tot 1980, het gebied bestaat grotendeels uit water met een open verbinding naar de Maas.
 
Er zijn drie schiereilanden, een zwemstrand en een natuurgebied aan de rand van De Gouden Ham. De blokhutboot opstaplocatie is gevestigd op het schiereiland, Strand Maaslanden, bij Riverside, hier is een gezellig strandpaviljoen met sfeervol terras aan het water en je kan er tal van leuke outdoor activiteiten doen.
Zo heb je het vakantiegevoel al te pakken voordat je aan boord gaat van je blokhutboot!

Bekijk beschikbaarheid  


 

Natuur gecombineerd met recreatie 

De natuur rondom de Gouden Ham is prachtig. Zo zijn vanaf het water al diverse bijzondere dieren te zien. Wat dacht je bijvoorbeeld van bevers, ijsvogeltjes of lepelaars. Maar ook zie je veel grazende koeien en paarden.
Er zijn diverse eilandjes en strandjes waar je met de blokhutboot perfect een dagje kunt vertoeven. Je hoeft niet ver te varen om de ene nacht door te brengen in de natuur en de ander nacht te verblijven in een haventje.
Geniet van de vele terrasjes aan de waterkant, of maak een leuke struinwandeling langs de oever van de Maas.  Wat deze locatie zo uniek maakt is de combinatie van de natuur en de vele voorzieningen.

Kijk dit filmpje

Waarin Jochem van Gelder vertelt over dit prachtige gebied.Bekijk beschikbaarheid  

Waar en hoe overnachten?

Je kunt met de blokhutboot in het gebied langs de strandjes en eilandjes aanmeren en overnachten. Op de vertrekdag wordt aan de hand van een kaart uitgelegd waar je mooi kunt liggen.
Naast het overnachten in de natuur is het natuurlijk ook mogelijk om in een van de jachthavens aan te meren en te overnachten. De dienstdoende havenmeester zal je dan een plaats voor de nacht aanwijzen. Op het schiereiland, Strand Maaslanden, kun je ook aan een van de natuursteigers overnachten zo lig je toch nog in de natuur maar wel dicht bij de faciliteiten.
In de natuur kun je gemakkelijk aanmeren met behulp van de spudpalen, een uniek en eenvoudig te bedienen aanmeersysteem.


 
Veel recreatieve voorzieningen
Het gebied kenmerkt zich door de vele recreatieve voorzieningen, zo zijn er mooie campings, jachthavens, en diverse restaurants direct aan het water hier zijn genoeg activiteiten te doen. Dat alles in combinatie met de prachtige natuur maakt een bezoek onvergetelijk. In dit gebied ligt eigenlijk alles mooi dicht bij elkaar zodat je niet persé ver hoeft te varen.
Voor de kids is er volop vertier. Een heerlijk zwemstrand van wel 700 meter lang met speelboot, airtrampoline en diverse klim en klautertoestellen maken het gebied voor kinderen tot een ware belevenis.
Vanuit de opstaplocatie bij Riverside kunnen ook aanvullende activiteiten worden ondernomen. Zo kun je bijvoorbeeld een ludieke step huren en een stukje door de prachtige natuur gaan steppen of liever een (electrische) fiets of een tandem? Dat kan ook! Binnen 15 minuten fiets je naar de tuinen van Appeltern het grootste tuininspiratiepark van Nederland. Ook kun je bij Riverside een boogschietclinic doen, levend tafelvoetballen of beachvolleyballen. Voor info en diversen mogelijkheden kijk op de website www.riverside.nl of stuur een mail naar info@riverside.nl.

Is het weer iets minder? Niet getreurd, dan kun je bijvoorbeeld ook lekker gaan disco bowlen en steengrillen bij Moeke Mooren waar je met de Blokhutboot makkelijk kunt aanmeren aan hun eigen passanten steiger. In hetzelfde gebied kun je natuurlijk ook kiezen voor een van de andere restaurants met stuk voor stuk keuze uit heerlijke gerechten.

Wil je wat verder varen?

Je kunt je heerlijk vermaken op en rond het gebied van De Gouden Ham maar mocht je een midweek of week met de Blokhutboot op pad zijn dan is er nog een mogelijkheid om een stukje de rivier de Maas op te gaan, dan passeer je na enkele uren varen een paar dode maasarmen waar je eventueel ook kunt aanmeren en overnachten. Let op! Het is verboden om op de doorgaande Maas voor anker te gaan, daar is dag en nacht verkeer van vrachtschepen.
 Als je op de doorgaande Maas naar rechts gaat, kun je varen tot de sluis in Lith, deze mag je niet passeren. Onderweg kom je twee kleine maasarmen tegen, één in Alphen daar is ook een jachthaven met twee restaurants gevestigd en één in Lithoijen is een Maasarm die mag je ook invaren en daar kun je ook aanmeren en overnachten.
Vanuit de Gouden Ham kun je ook naar links de rivier Maas op, na enkele uren varen kom je op het laatste plekje waar je kunt overnachten op de dode Maasarm van Niftrik, de Loonse waard, er zijn aan het eind twee jachthavens, maar je kunt daar ook prima overnachten in de natuur. Wanneer je nog een stukje verder vaart zijn er geen aanmeerplekken te vinden, je komt dan bij sluis Grave, hier mag je ook niet doorheen.


 

Tot snel in De Gouden Ham!

Op Blokhutboot locatie De Gouden Ham wordt je ontvangen door Els en Joris Timmerman, of een van de andere medewerkers van Riverside. Zij zullen je op deze spectaculaire locatie aan boord van je gehuurde Blokhutboot helpen en je tekst en uitleg geven over het varen. Uiteraard kun je bij hen ook terecht voor advies over de mooiste plekjes om aan te leggen en de mooiste bezienswaardigheden. 

Parkeren
​Op de opstaplocatie de Gouden Ham in Appeltern kun je gratis en veilig je auto parkeren bij Riverside, geef bij het boeken het kentkeken van je auto('s) door dan gaat de slagboom open.

Wil je nog meer informatie over deze top Blokhutboot locatie? Bekijk dan de onderstaande links:

Vaarkaart  
Riverside
Landvanmaasenwaal.nl
Rivierenland.nl - Bommelerwaard
​Rivierenland.nl - Land van Maas en Waal
Regionaal Bureau voor Toerisme Rivierenland
De Tuinen van Appeltern
Bowlen bij Moeke Mooren

Boek een Blokhutboot  

Blokhutboot huren

Huur nu een blokhutboot voor een onvergetelijke ervaring op het water!
Boek nu

Geniet van de natuur

Wordt wakker op een prachtige locatie omgeven door rust en ruimte. Hoor de vogeltjes fluiten, de bevers knagen en zie hoe tientallen watervogels hun eten bij elkaar vissen. De natuur was nog nooit zó dichtbij!