GEEN VAARBEWIJS NODIG

4 VAARGEBIEDEN

MIDDEN IN DE NATUUR

DE MOOISTE ROUTES

De Moringerwaarden

Magisch mooi natuurgebied met bijzondere dieren

De Moringerwaarden zijn een natuurontwikkelingsgebied met plassen, wilgenmoeras en kruidenrijk grasland. Dit mooie stuk natuur vind je in het oostelijke deel van de Gouden Ham. Met de blokhutboot kun je er aanmeren met behulp van de spudpalen om een struinwandeling te maken of om per kano de twee mooie smalle kreken te verkennen. Vanuit de Moringerwaarden ben je ook dichtbij horecagelegenheid. Via de natuursteigers van De Maaslanden kun je aanmeren om een hapje te eten of een activiteit te doen bij Riverside.

Vogeleiland
Op dit speciale beschermde deel van het gebied komen allerlei vogels voor zoals aalscholver, lepelaar, witte zilverreiger en ook de ijsvogel. Ook kun je hier bevervraat tegenkomen, want er zijn ook bevers gespot.

Wil je struinroute lopen dan leg je de blokhutboot aan de kadekant bij het groene eiland. Je loopt vanaf daar makkelijk naar de route toe. De struinroute gaat via een bruggetje over een smalle strook land met veel fraaie doorkijkjes op het binnenmeer. Er is een grote variatie aan water- en zangvogels. De begroeiïng is heel divers, vooral in het voorjaar kun je er genieten van de bloeiende meidoorn en de hondsroos. Iets verderop in het gebied, kom je langs een zwaluwwand en weilanden met uitzicht op de Gouden Ham.

In dit gebied graast een kudde brandrode runderen. Dit bijna uitgestorven oude vee ras is met behulp van boeren en natuurinstanties in dit gebied uitgebreid tot een zuiver brandrood ras. In het late voorjaar krijgen de koeien kalfjes die er tot in de herfst bij blijven. Langs de waterkant kom je deze nieuwsgierige bewoners regelmatig tegen. Een prachtig gezicht!


Locaties

Selecteer een of meerdere locaties

Locaties
Startdatum

Kies je begin datum

Kies wanneer je wilt vertrekken

Vertekken is altijd op een vrijdag of een maandag. We verhuren per midweek, weekend of week.

Gewenste duur

Kies hoelang je wilt gaan

Kies je gewenste duur

Stel een vraag