dutch english deutsch
Boek nu je avontuur
Wachtlijst Stel een vraag

Mee met Lee ging op avontuur met onze unieke Blokhutboten

« terug naar het overzicht
3 mei 2023
Lee ging samen met haar vriend op verkenning in de Bommelerwaard. Zoals jullie van ons gewend zijn ontmoette we elkaar aan de opstapsteiger in het dorpje Heerewaarden. Na een korte vaarinstructie waren ze klaar om hun avontuur te beginnen. 

De Blokhutboot ervaring van Leanne (Mee met Lee)

De Bommelerwaard is een gebied gelegen tussen de rivieren de Maas en de Waal. Kenmerkend aan deze regio zijn de uitgestrekte weilanden, kronkelende riviertjes en pittoreske dorpjes. Leanne: "Vanaf de opstapsteiger in het dorpje Heerewaarden voeren we met de stroom mee over de rivier de Maas. Dit is best een grote rivier waar ook binnenvaartschepen passeren, dus opletten geblazen! Dit ging allemaal goed en voor we het wisten voeren we de eerste recreatieplas in, de Lithse Ham. Een perfecte plek om aan te leggen en de Schotse Hooglanders te bewonderen of een kampvuur te maken op een van de strandjes.

Iets verder stroomafwaarts voeren we een zijtak van de Maas in. Hier meerden we aan en brachten we de middag, avond en nacht door. Zo bijzonder om ergens midden in de natuur je bootje neer te leggen en daar, helemaal in de middle of nowhere, te overnachten! Omdat het weer bij ons niet echt mee zat, maakten we het onszelf binnen comfortabel. Spelletjes spelen en borrelhapjes maken is toch nét wat leuker als je uit het raam kunt kijken en alleen water en bomen ziet!

Gelukkig werd het halverwege de avond droog en konden we nog even een stukje kanovaren, voordat het écht donker werd. Ook was het tijd om de buitendouche uit te proberen. Het was maar een paar graden boven nul, en daardoor was de drempel om te gaan douchen net iets hoger dan normaal. Maar eenmaal onder de douche vond ik het megaleuk! Wat een beleving om in het pikkedonker en de vrieskou onder een warme douche te staan.De volgende ochtend voeren we weer een stukje stroomopwaarts, terug richting de opstapsteiger. Onderweg maakten we nog wel een stop, want we gingen namelijk een stukje wandelen naar een beverburcht! In de Bommelerwaard leven de bijzondere knaagdieren en dat merk je goed: op veel plekken zie je afgeknaagde boomstammen. De bevers hebben we niet gespot, maar de beversporen zeker wel! 

We breidden de wandeling nog een stukje uit en liepen over de dijk langs de Waal naar het Nieuwe Fort van Sint-Andries. Hier vind je een ruïne van het fort en een uitkijktoren. Vanaf de toren kun je ver uitkijken over de Waal en de uiterwaarden. Een aanrader!

Op de terugweg naar de opstapsteiger werden we nog getrakteerd op échte Hollandse plaatjes; tientallen grazende paarden en koeien aan de oevers van de Maas met daarboven de typisch Nederlandse wolkenluchten. En daarmee zat ons Blokhutboot avontuur er weer op. En wat ik ervan vond? Fantastisch! De Blokhutboot is ruim en van alle gemakken voorzien, het varen is eenvoudig en de vrijheid die de boot je geeft, is geweldig!"


Wil je ook op Blokhutboot avontuur? Bekijk dan snel de beschikbaarheid van onze Blokhutboten

 

Blokhutboot huren

Huur nu een blokhutboot voor een onvergetelijke ervaring op het water!
Boek nu

Geniet van de natuur

Wordt wakker op een prachtige locatie omgeven door rust en ruimte. Hoor de vogeltjes fluiten, de bevers knagen en zie hoe tientallen watervogels hun eten bij elkaar vissen. De natuur was nog nooit zó dichtbij!