GEEN VAARBEWIJS NODIG

4 VAARGEBIEDEN

MIDDEN IN DE NATUUR

DE MOOISTE ROUTES

Terug naar blog

Davides vaart door de Betuwe

5 februari 2024

Reisblogger Davides ging een midweek varen met de blokhutboot in vaargebied De Linge en schreef een leuk verslag van haar avonturen. Het volledige blog lees je hier.

Met een blokhutboot over de Linge

We passeren weilanden, polders, boomgaarden, een molen, het fort van Asperen, Leerdam, theetuinen, cafés, een groep lepelaars, een fazant en heel veel ijsvogels. Maar ook een enorme hoeveelheid tuinen en landjes die aan de Linge grenzen. De rivier is gelukkig vrij breed en er is in ieder geval buiten het hoogseizoen weinig verkeer op het water. Plus, we zijn nergens aan gebonden. We kunnen zo ver gaan als we willen en aanleggen waar dat niet verboden is. Die avond laten we de twee spudpalen in het water zakken en staan we als een huis langs de met wilgentenen beschoeide oever. Helemaal alleen tussen het groen. In de verte de top van de scheve kerktoren van het dorp. Op het voordek drinken we een borrel voordat we gaan koken en de zon achter het riet zien verdwijnen. Alleen op de wereld.

Ontelbaar veel vogels, vlinders en libellen

De volgende dagen varen we langs dorpen in de Betuwe als Rumpt, Beesd en Deil tot we niet verder meer mogen. En weer terug. Onder de A2 door met zijn fraaie brugpijlers. We gaan de wal op. Lopen over een oude stadsmuur, bezoeken een glasblazerij en wandelen over familielandgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt waar we ook lunchen.

Met de kano ontdekken we stille sloten en plassen waar de boot niet mag komen. Maar het meest fantastische van de blokhutboot is het midden in de natuur zijn. Dus ’s ochtends in je nakie onder de warme douche op het achterdek beschut door de bomen, uitkijkend over de stille rivier waar alleen een vogel overheen scheert. Ik zie het allemaal gebeuren. Hoe langzaam de ganzen stoppen met gakken, de eenden met kwaken en de steeds weer met veel bombarie in het water landende en dan weer opvliegende vogels een overnachtingsplek zoeken. En met de nacht valt de rust over het water, en over mij.

Locaties

Selecteer een of meerdere locaties

Locaties
Startdatum

Kies je begin datum

Kies wanneer je wilt vertrekken

Vertekken is altijd op een vrijdag of een maandag. We verhuren per midweek, weekend of week.

Gewenste duur

Kies hoelang je wilt gaan

Kies je gewenste duur

Stel een vraag