GEEN VAARBEWIJS NODIG

4 VAARGEBIEDEN

MIDDEN IN DE NATUUR

DE MOOISTE ROUTES

Terug naar blog

Zelf naar je volgende avontuur varen

Varen met de blokhutboot: onze ervaring en tips!

Wij vroegen of Sophie Hoebe van Reisjevrij.nl onze blokhutboot eens wilde proberen. Vanaf het prachtige Maasbommel maakte ze voor het eerst kennis met onze unieke varende blokhut. Na een tour door de blokhutboot legden we nog even goed uit hoe je de boot bestuurt door samen een proefrondje te varen. Ze hadden van tevoren al boodschappen gedaan (tip!) en na het uitpakken van de spulletjes was het tijd om het avontuur te starten! Waar de tocht voor Sophie heen ging? Ze gingen in vaargebied Land van Maas en Waal van de ene mooie plek naar de andere. Aan het einde van de dag zochten ze een mooie beschutte plek om te overnachten waar ze ook nog eens werden getrakteerd op een prachtige zonsondergang. Lees hieronder Sophie haar ervaringen:

Heel bijzonder om de nacht door te brengen zo midden in de natuur. Als je wakker wordt, heb je alles bij de hand om een heerlijk ontbijtje te maken en kun je een (warme!) douche nemen buiten op het dek. Een hele bijzondere ervaring. Daarna vaar je richting het volgende avontuur!

Wat de Gouden Ham verder een leuk (vaar)gebied maakt, is de veelzijdigheid. Naast hele mooie plekjes in de natuur, vind je er namelijk ook aanlegsteigers bij leuke restaurantjes! Je kunt de dag op het water dus ook fijn afsluiten door lekker uit eten te gaan. Bij veel restaurants en aanlegsteigers is verder nog veel meer te ondernemen en te doen, zoals het huren van fietsen of watersportactiviteiten en er zijn speeltoestellen voor kinderen. Bij één van de restaurants in het gebied is zelfs een escape room en bowlingbaan te vinden! De Gouden Ham is dus heel veelzijdig en heeft voor ieder wat wils, ook met slecht weer. Dit geldt overigens ook voor de plaatsjes aan de Maas, waar je gemakkelijk kunt aanmeren om ze te bezoeken.

Op vakantie met de blokhutboot: wat neem je mee?

Voor sommigen blijft het een hele uitdaging om te bedenken wat je allemaal mee moet nemen. De Blokhutboten zijn voorzien van alle gemakken. Daardoor hoef je alleen de noodzakelijke spulletjes en boodschappen mee te nemen. 

Het meest van belang is om van tevoren boodschappen te doen. Zoals eerder gezegd, kom je onderweg amper supermarkten tegen. Aan boord heb je een volledig uitgeruste keuken met een koelkast, dus je kunt eigenlijk alles meenemen! Wij hebben een avond geBBQ’t, dus hadden daar alle spullen voor ingeslagen. Verder hadden we genoeg drinken mee, (oplos)koffie, thee, brood met beleg, eieren, chips en andere borrelhapjes en hondenvoer omdat onze viervoeter met ons mee ging. Op de website van blokhutboot vind je een handige informatievideo waarin de gehele uitrusting van de blokhutboot te zien is.

Naast boodschappen moet je natuurlijk denken aan kleding, check daarvoor goed het weerbericht. Wij hadden prachtig weer, dus de bikini ging mee! Maar als het bijvoorbeeld erg gaat waaien, is het aan te raden een goed windjack mee te nemen. Vooral op de Maas kan het best fris worden! Beddengoed is optioneel bij te boeken.

Locaties

Selecteer een of meerdere locaties

Locaties
Startdatum

Kies je begin datum

Kies wanneer je wilt vertrekken

Vertekken is altijd op een vrijdag of een maandag. We verhuren per midweek, weekend of week.

Gewenste duur

Kies hoelang je wilt gaan

Kies je gewenste duur

Stel een vraag