dutch english deutsch
Boek nu je avontuur
Wachtlijst Stel een vraag

Reisjevrij.nl over hun Blokhutboot ervaring

« terug naar het overzicht
21 juni 2023


Op Blokhutboot avontuur

Eropuit met een unieke Blokhutboot. Daar had Sophie van Reisjevrij.nl wel oren naar. Vanaf het prachtige Maasbommel maakte ze voor het eerst kennis met onze unieke varende blokhut. Na een tour door de Blokhutboot legden we nog even goed uit hoe je de boot bestuurt door samen een proefrondje te varen. Ze hadden van tevoren al boodschappen gedaan (tip!) en na het uitpakken van de spulletjes was het tijd om het avontuur te starten!

Ervaring op de Blokhutboot Reisjevrij.nl


Recreatiegebied de Gouden Ham

Opstaplocatie de Gouden Ham staat bekend als een veelzijdig en prachtig recreatiegebied. Omdat het in het Land van Maas en Waal ligt, heeft het vaargebied een directe verbinding met de Maas. Blijf lekker in de buurt of trek er met de Blokhutboot op uit richting Lithoijen of Neerloon.

Waar de tocht voor Sophie van Reisjevrij.nl heen ging? Ze gingen van de ene mooie plek naar de andere. Aan het einde van de dag zochten ze een mooie beschutte plek om te overnachten waar ze ook nog eens werden getrakteerd op een prachtige zonsondergang. 

Sophie: ”Heel bijzonder om de nacht door te brengen zo midden in de natuur. Als je wakker wordt, heb je alles bij de hand om een heerlijk ontbijtje te maken en kun je een (warme!) douche nemen buiten op het dek. Een hele bijzondere ervaring. Daarna vaar je richting het volgende avontuur!”


Unieke Blokhutboot ervaring reisjevrij.nlDe Gouden Ham heeft voor ieder wat wils. Het is een combinatie van veelzijdig waterrecreatiegebied en rustige natuurplassen. Daarnaast vind je hier schiereilanden met 700 meter lang zandstrand. Dat zorgt wel voor een ultiem vakantiegevoel. Ervaar de vrijheid om aan te meren waar je wilt. Ontspan vanaf het dek van de Blokhutboot of maak op een van de toegestane plekjes een gezellig kampvuur. 

Sophie: “Wat de Gouden Ham verder een leuk (vaar)gebied maakt, is de veelzijdigheid. Naast hele mooie plekjes in de natuur, vind je er namelijk ook aanlegsteigers bij leuke restaurantjes! Je kunt de dag op het water dus ook fijn afsluiten door lekker uit eten te gaan. Bij veel restaurants en aanlegsteigers is verder nog veel meer te ondernemen en te doen, zoals het huren van fietsen of watersportactiviteiten en er zijn speeltoestellen voor kinderen. Bij één van de restaurants in het gebied is zelfs een escape room en bowlingbaan te vinden! De Gouden Ham is dus heel veelzijdig en heeft voor ieder wat wils, ook met slecht weer. Dit geldt overigens ook voor de plaatsjes aan de Maas, waar je gemakkelijk kunt aanmeren om ze te bezoeken.”

Tips voor avontuurlijke vakantie in nederland


Blokhutboot: wat neem je mee?

Voor sommigen blijft het een hele uitdaging om te bedenken wat je allemaal mee moet nemen. De Blokhutboten zijn voorzien van alle gemakken. Daardoor hoef je alleen de noodzakelijke spulletjes en boodschappen mee te nemen. 

Sophie: “Het meest van belang is om van tevoren boodschappen te doen. Zoals eerder gezegd, kom je onderweg amper supermarkten tegen. Aan boord heb je een volledig uitgeruste keuken met een koelkast, dus je kunt eigenlijk alles meenemen! Wij hebben een avond geBBQ’t, dus hadden daar alle spullen voor ingeslagen. Verder hadden we genoeg drinken mee, (oplos)koffie, thee, brood met beleg, eieren, chips en andere borrelhapjes en hondenvoer omdat onze viervoeter met ons mee ging. Op de website van de Blokhutboot vind je een handige informatievideo waarin de gehele uitrusting van de Blokhutboot te zien is.

Naast boodschappen moet je natuurlijk denken aan kleding, check daarvoor goed het weerbericht. Wij hadden prachtig weer, dus de bikini ging mee! Maar als het bijvoorbeeld erg gaat waaien, is het aan te raden een goed windjack mee te nemen. Vooral op de Maas kan het best fris worden! Beddengoed is optioneel bij te boeken.”


Gaat het na het lezen van dit blog ook kriebelen om met de Blokhutboot op pad te gaan? Bekijk snel de beschikbaarheid van onze opstaplocaties! 

Blokhutboot huren

Huur nu een blokhutboot voor een onvergetelijke ervaring op het water!
Boek nu

Geniet van de natuur

Wordt wakker op een prachtige locatie omgeven door rust en ruimte. Hoor de vogeltjes fluiten, de bevers knagen en zie hoe tientallen watervogels hun eten bij elkaar vissen. De natuur was nog nooit zó dichtbij!