dutch english deutsch
Boek nu je avontuur
Wachtlijst Stel een vraag

5 Must try tips voor avontuurlijk overnachten op een Blokhutboot

« terug naar het overzicht
6 september 2023

Tip 1: Avontuurlijk overnachten onder de sterren

Waarom in een bed slapen als je ook onder de sterren kunt overnachten? Dit is niet alleen romantisch maar ook avontuurlijk. Voel de frisse wind over je gezicht en luister naar de uiteenlopende geluiden van de natuur. 

Het dek van de Blokhutboot is ruim genoeg. Neem een hangmat mee en span deze aan de reling. Pak je slaapzak en/of dekbedovertrek en geniet van de sterrenhemel. Welke sterrenbeelden herken jij?

Avontuurlijk overnachten onder de sterren


Tip 2: Buiten slapen op het dek

Heb je zelf geen hangmat, maar wil je wel avontuurlijk overnachten op het dek van de Blokhutboot? Klap de stoeltjes naar achteren of leg een matrasje neer op het dek. Val in slaap van het water wat zachtjes tegen de boot klotst en de dieren die ‘s nachts actief worden. Je hebt in de ochtend zeker geen alarm nodig. De opkomende zon en vogels zorgen dat je heerlijk ontspannen wakker wordt. Een echte aanrader om te proberen bij jouw volgende Blokhutboot overnachting. 

Avontuurlijk buiten overnachten


Tip 3: Maak een kampvuur en overnacht aan de oever

Met een Blokhutboot bepaal je zelf waar je aanmeert. Dat geeft je de vrijheid of je wel of niet het avontuur opzoekt. Om het avontuur compleet te maken mag een kampvuur niet ontbreken. Rooster wat marshmellows en rol je slaapzak uit naast het langzaam uitgaande kampvuur. Luister naar alle geluiden om je heen en voel de vrijheid. Deze tip is ook erg leuk voor kinderen. Ga je varen in de Biesbosch? Houd er dan rekening mee dat het niet overal is toegestaan om een kampvuur te maken.

Avontuurlijk kampvuur maken


Tip 4: Zet je tentje op

Zeker voor mensen die graag kamperen, moet je deze tip proberen. Neem een tentje mee en zoek bij het aanmeren naar een geschikte plek om deze op te zetten. Met de Blokhutboot kom je op plekken waar je met de auto of te voet niet komt. Zo overnacht je vanuit je tent op de meest mooie en bijzondere plekjes in Nederland. Met de Blokhutboot op loopafstand heb je alle gemakken zo bij de hand. Zo bepaal je zelf hoe avontuurlijk je het maakt.
 

Tip 5: Avontuurlijk overnachten met dieren

Alle vaargebieden zitten vol met uiteenlopende diersoorten. Zo spot je vanaf de boot vogels, bizons, herten, paarden, bevers en ga zo maar door. Als echte avonturier is het spotten van de dieren vanaf het dek niet dichtbij genoeg. Wanneer je aanmeert bij plekjes waar bijvoorbeeld veel koeien en paarden zijn, is de kans groot dat ze je ‘s ochtends even komen begroeten. 

Paard bij het water en een Blokhutboot

Waar wacht je nog op? Met bovenstaande tips zoek je echt het avontuur op. Bekijk snel de beschikbaarheid van onze Blokhutboten.

Blokhutboot huren

Huur nu een blokhutboot voor een onvergetelijke ervaring op het water!
Boek nu

Geniet van de natuur

Wordt wakker op een prachtige locatie omgeven door rust en ruimte. Hoor de vogeltjes fluiten, de bevers knagen en zie hoe tientallen watervogels hun eten bij elkaar vissen. De natuur was nog nooit zó dichtbij!