dutch english deutsch
Boek nu je avontuur
Wachtlijst Stel een vraag

Ga op een actieve vakantie met het gezin

« terug naar het overzicht
28 augustus 2023

Blokhutboot familievakantie

Een Blokhutboot avontuur is dé ideale familievakantie. Zo hoeft je gezin geen uren in een warme auto te zitten, waarbij op de hoek van de straat de vraag komt: ‘zijn we er al bijna’. Nederland heeft alles. Prachtige natuur, uiteenlopende diersoorten en een enorme diversiteit aan activiteiten. 

Iedere boot is van alle gemakken voorzien. Naast het tweepersoonsbed bouw je binnen een handomdraai de treinzit om naar 2 extra slaapplaatsen. Houden de kinderen van avontuur? Laat ze eens slapen in een hangmat op het dek van de Blokhutboot of in een tentje aan de kade. 

Met de Blokhutboot bepaal je zelf hoe actief je vakantie wordt. Bij iedere boot zit een 2-persoons kano of wanneer je meer uitdaging wilt, kun je een extra sup bijboeken. Meer aan op de mooiste plekjes, ga samen wandelen of neem deel aan een van de vele recreatie mogelijkheden. 
 

5 Tips voor een onvergetelijke actieve vakantie met het gezin

Zoek je naar inspiratie voor een actieve vakantie? We zetten 5 leuke tips voor je onder elkaar. Bekijk ook ons Blokhutboot Magazine voor meer ideeën. 
 

1. Ga op kanotocht

Wil je niet stilzitten op een warme zomerse dag? Maak je vakantie actief door de meegeleverde kano in het water te leggen en de smalste riviertjes te ontdekken. Welke dieren spot jij van dichtbij?
 

2. Los in de speeltuin

Niks is mooier dan je kinderen zien genieten in de speeltuin. Tip van ons: in vaargebied de Bommelerwaard mag een bezoekje aan Speeltuin De Neswaarden niet ontbreken. Op deze gave plek kunnen kinderen uren klimmen, klauteren, schommelen of spelen met water. Zo genieten zij van een actieve vakantie terwijl jij even de tijd hebt om te ontspannen. Ook dat hoor bij een familievakantie. 

Spelende kinderen in de natuur


3. Hutten bouwen

Na een stuk varen heb je dé perfecte plek gevonden om aan te meren. Aan de oevers genoeg mogelijkheid voor kinderen om hout te sprokkelen en vanuit laaghangende takken een hut bouwen. Zijn ze lekker actief bezig geweest? Dan kunnen ze er misschien ‘s avonds slapen om het avontuur compleet te maken.
 

4. Bezoek een museum

Wie zegt dat een actieve vakantie met het gezin niet leerzaam kan zijn? Wanneer je vaart door de Biesbosch is een bezoek aan het Biesbosch MuseumEiland een echte aanrader. Laat je gezin kennismaken met het verleden, heden en toekomst van de Biesbosch. Wandel door een ‘hakgriend’ en bezoek waterspeeltuin De Biesbosch Beleving. 
 

5. Moeke Mooren

In vaargebied de Gouden Ham ligt Moeke Mooren. Dit is dé hotspot in het Land van Maas en Waal. Moede Mooren is een hotel met restaurant en activiteitencentrum. Zeker op een regenachtige dag dé perfecte stop om je actieve vakantie voort te zetten. Ga een middagje discobowlen of ontsnap uit een van de spannende escaperooms. 

Met een Blokhutboot heb je alles bij de hand voor een actieve vakantie met het gezin. Zijn de kinderen lekker aan het zwemmen, kanoën of hutten bouwen? Dan kun je zelf even ontspannen plaatsnemen op het dek. Voor welke opstaplocatie kies jij?

Blokhutboot huren

Huur nu een blokhutboot voor een onvergetelijke ervaring op het water!
Boek nu

Geniet van de natuur

Wordt wakker op een prachtige locatie omgeven door rust en ruimte. Hoor de vogeltjes fluiten, de bevers knagen en zie hoe tientallen watervogels hun eten bij elkaar vissen. De natuur was nog nooit zó dichtbij!