dutch english deutsch
Boek nu je avontuur
Heerewaardensestraat 24
6624KK Heerewaarden

Kantoor: 0487 573 350
Glenn: 06 42 199 171
Inge: 06 48 474 288
Kees: 06 53 102 907
E-mail: info@blokhutboot.nl

Bommelerwaard (Heerewaarden), perfect voor families en vriendengroepen!

De echte thuishaven van Blokhutboot.nl ligt in de Bommelerwaard, in het dorpje Heerewaarden om precies te zijn. Heerewaarden is een klein, oud vissersdorpje aan de Maas. Het vertrekpunt in Heerewaarden is ook de locatie van het familiebedrijf waar de blokhutboten ook gebouwd en onderhouden worden. Het rivierengebied van de Bommelerwaard is een van de mooiste vaargebieden van Nederland. Dit vaargebied grenst aan het bekende Land van Maas en Waal. Aan de oevers van de Maas bevinden zich tientallen (stads)haventjes, zandstranden en inhammen waar men heerlijk kan zwemmen, vissen, zonnen of lekker kan barbecueën en een kampvuurtje maken.

Bekijk de beschikbaarheid
Locatie Bommelerwaard is de ideale omgeving voor gezinnen met kinderen en vriendengroepen er is altijd wel wat te doen, voor elk wat wils. Bij Blokhutboot-locatie Bommelerwaard kunnen we voor groepen met meerdere boten ook een aanvullend programma samenstellen, zoals banaanvaren, wakeborden of flyboarden, en ook bijvoorbeeld een stoer teambuilding programma. We werken dan samen met Splash Party en kunnen op deze manier een volledig verzorgd programma aanbieden inclusief catering. Tevens is er dan op de nabij gelegen camping extra accomodatie om te overnachten beschikbaar, zoals trekkershutten, en mogeijkheid om tenten op te zetten.   

De locatie

Heerewaarden ligt op nog geen 15 minuten afstand van de 'De Lithse Ham', een voormalig zandwinningsgebied.  De Lithse Ham' telt meerdere zandgaten met mooie strandjes en zit boordevol natuurlijk schoon. Een klein eindje verder treffen we nog meer van deze zijarmen en zandgaten. Onder andere 'het gat van Alem', waar ook Jachthaven 'De Maas' zich bevindt, en recreatiegebied 'De Zandmeren'. in Kerkdriel zijn vergelijkbare locaties met tal van prachtige overnachtingsmogelijkheden. Ook Heusden, een oud vestingstadje bij Den Bosch, is een bezoekje meer dan waard. De Bommelerwaard en het Land van Maas en Waal zijn de gebieden waar Blokhutboot-locatie Heerewaarden in ligt. Deze regio staat bekend om de grote verscheidenheid aan natuur en cultuur. Meer informatie over De Bommelerwaard en het Land van Maas en Waal vind je onderaan deze pagina.

 
Blokhutboot huren Heerewaarden
 

Natuur en recreatie

Kijk er niet raar van op als u een blokhutboot huurt en in de Bommelerwaard, het Land van Maas en Waal en het rivierengebied bij Heerewaarden bevers, ijsvogeltjes en andere 'zeldzame' waterdieren treft! De grote verscheidenheid aan natuur en recreatiemogelijkheden maakt locatie Bommelerwaard perfect voor gezinnen met jonge kinderen. In de Bommelerwaard vind je veel mooie strandjes met perfect zwemwater voor kinderen. Bovendien kunt u hier zonder problemen barbecuen en een kampvuurtje maken.

Bekijk de beschikbaarheid
 
Blokhutboot huren Heerewaarden
 

Waar en hoe overnachten?

In het vaargebied vind je diverse jachthavens met alle benodigde faciliteiten waar je als passant kunt aanmeren en overnachten. De dienstdoende havenmeester zal je dan een plaats voor de nacht aanwijzen.

Naast het overnachten bij jachthavens is het natuurlijk ook mogelijk om dit gewoon vrij in de natuur te doen. Je kunt met de blokhutboot in alle zandgaten en langs de strandjes aan de dode Maasarmen aanmeren en overnachten. Voor anker gaan mag niet in de doorgaande Maas.

 
Blokhutboot huren Heerewaarden

In de zandgaten en de dode Maasarmen zijn mooie plaatsen, zandstrandjes, achter bomen en struiken, in de zon, in de schaduw… je hebt het gewoon voor het kiezen. Je kunt gemakkelijk aanmeren met behulp van de spudpalen, een uniek en eenvoudig te bedienen aanmeersysteem.
 

Wat is er te doen?

Via de Maas en haar zijarmen kun je op veel plekken komen. Naast de hierboven beschreven cultuur- en natuurhotspots is het ook prima mogelijk om vanuit Heerewaarden naar de Biesbosch te varen. Het naar de Biesbosch varen duurt in totaal zo'n 5 uur.

Bekijk de beschikbaarheid
 
Blokhutboot huren Heerewaarden

In het rivierengebied van Heerewaarden en in de Bommelerwaard mag je hout sprokkelen en een kampvuurtje maken. Op diverse plaatsen langs de rivier en zandgaten lopen runderen, vaak met jonge kalfjes. Die komen gezellig naast de boot drinken en zijn ontzettend nieuwsgierig.
 
Blokhutboot huren Heerewaarden

Ben je op zoek naar de perfecte activiteit om samen met vrienden, collega’s of familieleden te doen? Ga waterskiën of wakeboarden bij Waterskicentrum Splash! Speciale service voor Blokhutboot-huurders: je wordt bij de ligplek van je blokhutboot opgepikt door iemand van Splash.

Bekijk de beschikbaarheid
 
Blokhutboot huren Heerewaarden
 
Op Blokhutboot-station Bommelerwaard wordt je geholpen door Glenn Cornelissen en Inge Cruijsen (zie foto). Wanneer je op deze verrassende locatie een Blokhutboot huurt zul je van hen uitleg krijgen over het varen met een Blokhutboot. Ook krijg je advies over de mooiste plekjes om aan te leggen en wat je tijdens je Blokhutboot-vakantie écht moet zien.
 
Blokhutboot huren Heerewaarden
 
Wil je meer weten over deze verrassende Blokhutboot-locatie? Bekijk dan even onderstaande links:  
Bekijk de beschikbaarheid van de blokhutboten in Heerewaarden op deze pagina of neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Bekijk de beschikbaarheid

Blokhutboot huren

Huur nu een blokhutboot voor een onvergetelijke ervaring op het water!
Boek nu

Geniet van de natuur

Wordt wakker op een prachtige locatie omgeven door rust en ruimte. Hoor de vogeltjes fluiten, de bevers knagen en zie hoe tientallen watervogels hun eten bij elkaar vissen. De natuur was nog nooit zó dichtbij!