dutch english deutsch
Boek nu uw avontuur

Blokhutboot.nl
Heerewaardensestraat 24
6624KK Heerewaarden

Glenn: 06 42 199 171
Kees: 06 53 102 907
E-mail: info@blokhutboot.nl

Rivierengebied Heerewaarden

De startplaats van Blokhutboot.nl ligt in Heerewaarden, een klein, oud vissersdorpje aan de Maas. Het rivierengebied bij Heerewaarden aan de Maas is een van de mooiste vaargebieden van Nederland! Aan de oevers van de Maas bevinden zich tientallen (stads)haventjes, zandstranden en inhammen waar men heerlijk kan zwemmen, vissen, zonnen of lekker kan barbecueën.
De locatie

Heerewaarden ligt op nog geen 10 minuten afstand van de 'De Lithse Ham', een voormalig zandwinningsgebied.  De Lithse Ham' telt meerdere zandgaten met mooie strandjes en zit boordevol natuurlijk schoon. Een klein eindje verder treffen we nog meer van deze zijarmen en zandgaten. Onder andere 'het gat van Alem', waar ook Jachthaven 'De Maas' zich bevindt, en recreatiegebied 'De Zandmeren'. in Kerkdriel zijn vergelijkbare locaties met tal van prachtige overnachtingsmogelijkheden. Ook Heusden, een oud vestingstadje bij Den Bosch, is een bezoekje meer dan waard.

 
Blokhutboot huren Heerewaarden

Natuur en recreatie

Kijk er niet raar van op als u een blokhutboot huurt en in het rivierengebied bij Heerewaarden bevers, ijsvogeltjes en andere 'zeldzame' waterdieren treft! De grote verscheidenheid aan natuur en recreatiemogelijkheden maakt locatie Heerewaarden perfect voor gezinnen met jonge kinderen. In het rivierengebied van Heerewaarden vind je veel mooie strandjes met perfect zwemwater voor kinderen. Bovendien kunt u hier zonder problemen barbecueŽn en kampvuur stoken.

 
Blokhutboot huren Heerewaarden

Waar en hoe overnachten?

In het vaargebied vind je diverse jachthavens met alle benodigde faciliteiten waar je als passant kunt aanmeren en overnachten. De dienstdoende havenmeester zal je dan een plaats voor de nacht aanwijzen.

Naast het overnachten bij jachthavens is het natuurlijk ook mogelijk om dit gewoon vrij in de natuur te doen. Je kunt met de blokhutboot in alle zandgaten en langs de strandjes aan de dode Maasarmen aanmeren en overnachten. Voor anker gaan mag niet in de doorgaande Maas.

 
Blokhutboot huren Heerewaarden

In de zandgaten en de dode Maasarmen zijn mooie plaatsen, zandstrandjes, achter bomen en struiken, in de zon, in de schaduw… je hebt het gewoon voor het kiezen. Je kunt gemakkelijk aanmeren met behulp van de spudpalen, een uniek en eenvoudig te bedienen aanmeersysteem.

Wat is er te doen?

Via de Maas en haar zijarmen kun je op veel plekken komen. Naast de hierboven beschreven cultuur- en natuurhotspots is het ook prima mogelijk om vanuit Heerewaarden naar de Biesbosch te varen. Het naar de Biesbosch varen duurt in totaal zoín 5 uur.

 
Blokhutboot huren Heerewaarden

In het rivierengebied van Heerewaarden mag je hout sprokkelen en een kampvuurtje maken. Op diverse plaatsen langs de rivier en zandgaten lopen runderen, vaak met jonge kalfjes. Die komen gezellig naast de boot drinken en zijn ontzettend nieuwsgierig.


Bekijk de beschikbaarheid van de blokhutboten in Heerewaarden op deze pagina of neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Blokhutboot huren

Huur nu een blokhutboot voor een onvergetelijke ervaring op het water!
Bekijk tarieven

Geniet van de natuur

Wordt wakker op een prachtige locatie omgeven door rust en ruimte. Hoor de vogeltjes fluiten, de bevers knagen en zie hoe tientallen watervogels hun eten bij elkaar vissen. De natuur was nog nooit zó dichtbij!